X

Nieuws over het Duitse MXoN team

Ter gelegenheid van de vijfde ronde van de ADAC MX Masters in Tensfeld / Schleswig-Holstein sprak teammanager Olaf Noack over de stand van zaken voor de MX of Nations die op 25 / 26 September plaatsvinden in Denver, Colorado. Vorig jaar werden de Duitsers in het Italiaanse Franciacorta al knap vierde.

Ook voor 2010 kan Noack weer op een goed team rekenen. De sterkhouders zijn natuurlijk vice-wereldkampioen MX1 Max Nagl en Ken die in de MX2 zal uitkomen. Wie de Duitse vlag in de open klasse zal verdedigen, is nog niet definitief beslist. Noack heeft wel een aantal rijders genomineerd voor die derde plek. Marcus Schiffer lijkt de meest logische keuze, maar door zijn aanslepende blessure is het nog maar de vraag of Slippy terug helemaal fit is voor de MXoN. Daarom houdt Noack ook rekening met de jonge talenten Angus Heidecke en Lars Oldekamp. Begin September valt het verdict over de derde rijder.

Behalve het vinden van de beste personnelsbezetting heeft Noack nog meer besognes. “Het is altijd een heuse krachttoer om ons budget voor de Naties rond te krijgen,” zei Noack. Zonder de steun van de Duitse bond, ADAC München, Ortema en Stürm Racing team zou het onmogelijk zijn om naar de Naties te gaan.” Met een budget voor om en bij 26.000 € voor de MXoN in de VS, wil de teammanager op zoek gaan naar langetermijn partners en sponsors voor het Duitse team. “In 2013 organiseren we de Olympische spelen van de motorsport op eigen bodem in Teutschenthal en dan moeten we ons zeker op ons best kunnen tonen. Als goede gastheer willen we bij de gelegenheid motorcross in Duitsland de aandacht geven die het verdient! Zeker omdat het dan al van 1989 geleden is dat de grootste MX-race ter wereld te gast was in ons land.”

Hoe ver het Duitse team deze keer in de VS zal komen wil Noack niet kwijt: “Je moet voorzichtig zijn met  voorspellingen. Na ons succes van vorig jaar, zijn de verwachtingen uiteraard hoog gespannen. Zelf geen fouten maken en een portie geluk, dat heb je nodig om goed te scoren. In Colorado komen daar de extreme omstandigheden op grote hoogte bij.

De week na Thunder Valley mag Noack nog eens aan de bak voor de Europese Motorcross der Naties (MXoEN) in het Nederlands Markelo op 2 en 3 Oktober. Voor de Europese landenstrijd heeft Noack 5 rijders genomineerd: Lars Oldekamp, Dennis Ullrich, Angus Heidecke, Dennis Baudrexl en Dennis Schröter. ” Een definitieve beslissing valt over  een paar weken.” Net zoals vorig jaar gaan de Duitser ook in de Motocross of European Nations voor een jong team.

Credit foto: Steve Bauerschmidt