X

Ramon wint ADAC in Tensfeld

Ideaal motocrossweer, rond de 20 graden en zowat 12.000 toeschouwers waren opgedaagd voor de vijfde ronde  van de ADAC MX Masters in Tensfeld. Gastrijder Steve Ramon (Rockstar Teka Suzuki World MX1) won de eindstand voor teammaat Clément Desalle. Ken Roczen (Teka Suzuki Europe World MX2) werd derde en bouwde op die manier zijn leidende positie in de tussenstand verder uit. Roczen heeft  in het kampioenschap respectievelijk 30 punten voorsprong op Desalle en 32 op de  Tsjech Filip Neugebauer (Kawasaki Elf Team Pfeil). In de ADAC MX2 Youngster Cup won Lars Oldekamp voor Dennis Ullrich en de Stefan Olsen. Click hier voor de volledige uitslag.

Le Panda en The Bomb verdelen reeksen

Clément Desalle en Steve kregen aanvankelijk nog wel het gezelschap van Max Nagl maar die moest toch de rol lossen tegenover het Suzuki-duo. Zoals vaker in de ADAC MX Masters zat het Roczen ook nu weer niet mee in de start. Ken crashte en begon -tot groot plezier van het publiek- aan een spectaculaire achtervolgingsrace die hij zou alfsluiten als vierde na Desalle, Ramon en Nagl.

Een foutje in de tweede reeks kostte Desalle de eindzege.

Max Nagl pakte de kopstart in de tweede manche maar moest weer het hoofd buigen voor Desalle en Ramon. De MX-Panda ging onderuit toen hij aan de leiding reed en werd vierde. Ramon won na een spannende reeks voor Roczen en Nagl. Ook  de andere Belgen, Yentel Martens en Kevin Wouts deden het prima in Duitsland. Martens werd zelfs zesde (7-6) na Arnaud Tonus.

DAGRESULTAAT – ADAC MX MASTERS TENSFELD
1. Ramon, Steve BEL
/ Rockstar Teka SUZUKI World MX1 (22 – 25) 47
2. Desalle, Clément BEL / Rockstar Teka SUZUKI World MX1 (25 – 18) 43
3. Roczen, Ken GER / TEKA SUZUKI EUROPE World MX2 (18 – 22) 40
4. Nagl, Maximilian GER / KTM Kosak Racing (20 – 20) 40
5. Tonus, Arnaud SUI / TEKA SUZUKI EUROPE World MX2 (16 – 16) 32
6. Martens, Yentel BEL / Nestaan JM Racing KTM (14 – 15) 29
7. Wouts, Kevin BEL / Sturm Racing Team (15 – 5) 20
8. Neugebauer, Filip CZE / Kawasaki Elf Team Pfeil (12 – 8) 20
9. Schmidinger, Günter AUT / Team MIBAG Schmidinger-Suzuki (6 – 13) 19
10. Schröter, Dennis GER / SILENT SPORT TEAM (13 – 3) 16

TUSSENSTAND ADAC MX MASTERS

1.  Ken Roczen 164 ptn
2. Clément Desalle 134 ptn
3. Filip Neugebauer 132 ptn
4.  Günter Schmidinger 130 ptn
5. Cédric Soubeyras 124 ptn
6. Angus Heidecke 116 ptn
7. Kevin Wouts 112 ptn
8. Florent Richier 102 ptn
9. Max Nagl 85 ptn
10. Nicolai Larsen 84 ptn

Reacties na de wedstrijd

Steve Ramon: “Het was een goede dag vandaag. Ik vond het leuk om hier te rijden en ook mijn snelheid was in orde . In de eerste manche heb ik goed gecontroleerd en volgde ik eerst de lijn van Nagl om hem dan te passeren. Roczen kwam nog fel opzetten in de tweede reeks, maar hij kon er niet langs. Ik ben tevreden, ik voel me goed en ik kijk uit naar de GP in Lommel volgende week. Tensenfeld was vandaag de perfecte voorbereiding. Bovendien is het altijd leuk om naar de ADAC MX Masters te komen.”

Clément Desalle: “Echt blij ben ik niet. In de eerste run ging het heel goed, maar ik viel in de manche door een klein foutje. Daarna duurde het even voor ik de motor weer kon starten. Toch was de race hier een goede ervaring en een mooie voorbereiding voor Lommel. De duels waren tof en de baan was erg veeleisend. “

Ken Roczen: “Het was cool vandaag en ik moest echt wel werken! Qua snelheid moest ik niet onderdoen voor Ramon, Desalle en Nagl. Ook de baan beviel me wel. In de eerste reeks werd ik aangereden maar daar kon ik niets aandoen. Ik ben in het algemeen toch gelukkig en ik weet dat ik zonder zorgen naar Lommel kan trekken.”

Credit foto: Steve Bauerschmidt, Ray Archer