X

X-Fighters: Maddison wint in Madrid!

Meer dan 25,000 fans gingen in Madrid uit hun dak voor de Spaanse ronde van de Red bull X-Fighters. De Australiër Robbie Maddison – bekend van zijn sporongen over de Londense Tower Bridge in 2009 en Corinth kanaal in Griekenland eerder dit jaar in 2010 – was de beste. De tweede plaats ging naar de sympathieke Zwitser Mat Rebeaud die zijn comeback maakte.

Maddison schreef ook geschiedenis in de tot de nok gevulde arena want hij lanceerde een nagelnieuwe trick. Hierbij roteerde hij zijn lichaam helemaal over de motor om vervolgens terug op zijn zadel terug te keren. “De Volt Body Varial heeft me zeker geholpen om te winnen,” zei Maddison: “k kan het nog steeds niet geloven!”

Amper enkele weken nadat hij weer was beginnen trainen, vierde Mat Rebeaud zijn. In de halve finale wipte ‘Mattrix’ de thuisfavoriet -en winnaar van Madrid in 2009- Dany Torres (ESP). Hoewel hij deze keer ‘maar’ vierde had de Spanjaard niets dan lof voor de enthousiaste toeschouwers en winnaar Robbie Maddison: “De sfeer is alleen maar te beschrijven als waanzin! Volgend jaar wil ik mijn revanche, maar vandaag verdiende Maddison de overwinning. In ieder geval bedankt aan alle fans!”

De Noor Andrè Villa (NOR), werd derde en blijft mooi aan de leiding in de tussenstand van de World Tour. Villa heeft nu een voorsprong van 45 punten op Maddison. De vijfde ronde vindt plaats op going 14 augustus in Londen. “Ik moet gewoon regelmatig blijven en ook in Londen en in de finale in Rome weer op het podium zien te geraken. Als dat lukt ben ik zo goed als zeker van de eindzege,” aldus Villa.

Red Bull X-Fighters Madrid 2010: 1. Robbie Maddison (AUS), 2. Mat Rebeaud (SUI), 3. Andre Villa (NOR), 4. Dany Torres (ESP), 5. Levi Sherwood (NZL), 6. Adam Jones (USA), 7. Mike Mason (USA), 8. Maikel Melero (ESP), 9. Jackson Strong (AUS), 10. Cameron Sinclair (AUS), 11. Rémi Bizouard (FRA), 12. Jeremy Stenberg (USA)

Tussenstand Red Bull X-Fighters World Tour 2010 (na 4 rondes): 1. André Villa (NOR) 310 points, 2. Robbie Maddison (AUS) 265 points, 3. Nate Adams (USA) 225 points, 4. Levi Sherwood (NZL), 5. Adam Jones (USA)

De populaire Japanse veteraan Eigo Sato had weinig geluk in ‘de Plaza’. Sato crashte hard tijdens de kwalificaties. Gelukkig gaat het ondertussen beter met hem. Hieronder een korte boodschap van de FMX-samurai en beelden van zijn crash.

Credit foto: Joerg Mitter