X

Brits duo voor CLS Kawasaki in 2011!

Team Pro Circuit Kawasaki CLS pakt volgend jaar uit met twee nieuwe gezichten. De Britten Tommy Searle en Max Anstie komen terug vanuit de States en zullen de officiële Kawa’s bemannen in het WK MX2.

CLS kende dit jaar een sterk seizoen met vooral Steven Frossard, die het team in Zweden een allereerste GP zege bezorgde, de Fransman is ook nog steeds in de running voor het MX2 eindpodium. Door de regel mbt de leeftijdsgrens vanaf volgend seizoen stapt Frossard over naar de MX1. Tommy Searle werd in 2007 en 2008 vice-wereldkampioen in de MX2. Echt potten breken in de VS lukte de jonge Engelsman niet. Searle toonde zich erg blij met deze nieuwe uitdaging: “Ik ben erg opgetogen om voor Team CLS Pro Circuit Kawasaki uit te komen. Pro Circuit heeft ondertussen in de VS én in Europa al laten zien hoe competitief ze zijn. Ze hebben mij de mogelijkheid gegeven om in de VS het West Coast Supercross kampioenschap te rijden en daarna het  WK  MX2 te rijden “, aldus de 20-jarige Engelsman, die zijn carrière  tien jaar geleden begon op een Kawasaki en in 2006 zijn doorbraak kende met het Molson-Kawasaki team van de familie Church.

Tommy Searle tijdens de GP van Lierop in 2008.

Searle’s teamgenoot wordt Max Anstie. Anstie in ongetwijfeld een van de grootste jonge talenten en de 17-jarige zoon van voormalig GP winnaar Mervyn begon zijn professionele carrière zelfs in de VS. Ook Max heeft een Team Green verleden in Europa. Hij maakte ondermeer het mooie weer in de SX van Goes enwist twee keer de prestigieuze Supercross van Bercy te winnen op een Kawasaki 85cc. Max zal in 2011 uitsluitend GP’s rijden en tekende een tweejarig contract bij CLS Pro Circuit Kawasaki.

Voor teameigenaar Jean-Jacques Luisetti luidt de komst van Searle en Anstie een nieuw hoofdstuk in: “Toen we vijf jaar geleden met het team begonnen was het voornamelijk een Frans aangelegenheid, maar dankzij Kawasaki zijn we blijven evolueren. Ons samenwerkings-verband met Pro Circuit heeft ons weer een stap verder gebracht. Het is heel spannend om met iemand als Mitch Payton te kunnen samenwerken! We zijn trots om te zien dat Tommy volgend seizoen voor ons zal racen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Met Max hebben we een van de snelste jongen piloten. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ze  na twee jaar in de VS klaar zijn om met succes in het WK en het Franse MX2 kampioenschap te vechten.”

Ook Pro Circuit eigenaar en teammanager van het meest succesvolle MX2 team in de VS Mitch Payton ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “Ik ben erg blij dat we Tommy in het team hebben. Met hem hebben we een goede kans om de wereldtitel te winnen. Het is geweldig om te zien hoe we samenwerken met Harry Nolte en de CLS mensen in Europa om dit project te doen slagen. Tijdens ons eerste jaar van de samenwerking hebben we al goede resultaten geboekt. Ik ben er zeker van dat we nog sterker zullen staan in 2011.” Met deze bekendmaking lijkt de weg ook vrijgemaakt voor Jeremy Van Horebeek die zou overstappen naar Red Bull-KTM.

Credit foto’s: Supercross.com/ Ray Archer