X

Hoe kan ik naar Red Bull Under My Wings?

Tot zondag 29 agustus kan je jezelf nog kandidaat stellen voor Red Bull Under My Wing. Dit is een unieke dag waarbij 24 Nederlandse motorcrossers van 15 jaar of jonger, die in de 65cc of 85cc klasse rijden (zowel grote als kleine wielen kunnen meedoen) de kans krijgen om één dag te leren en te crossen samen met  Red bull rijders Marc de Reuver en Jeffrey Herlings! Red Bull Under My Wing zal plaatsvinden op circuit De Lansard in Veldhoven op woensdag 15 september. Op 1 september worden de deelnemers bekend gemaakt. MXM sprak hierover met Arno Van Den Brink van Motocrossplanet.nl die samen met Red Bull en KNMV bondscoach Leon Giesbers in de jury zit

Wat moet je  precies doen om deel te nemen aan Red Bull Under my Wing?
Arno Van Den Brink: “Het is heel simpel! Maak een filmpje van 1 minuut waarin je eerst gedurende ongeveer 20 seconden vertelt waarom jij vindt dat je deze dag verdient. Daarna heb je nog 40 seconden om te laten zien hoe goed je bent en  hoe jij je motor beheerst. Zo kan jij bewijzen dat je het verdient om 1 dag door Marc en Jeffrey geïnspireerd te worden!”

Maar het is geen talentenjacht, op zoek naar de snelste rijder?
Arno Van Den Brink: “Nee absoluut niet. Het komt er vooral op aan om de jury te overtuigen waarom jij op die dag wil mee doen! Als je origineel of grappig uit de hoek komt, maak je dus veel kans. Het is heel leuk en ontroerend om te zien hoe iedereen zich presenteert op de eerste video’s die zijn binnen gekomen. Soms zijn ze nog wel wat gespannen omdat je toch niet elke dag voor de camera staat. Maar gewoon jezelf zijn en zeggen wat je denkt waarom jij mee moet doen. Dan komt het allemaal  wel goed.”

Arno Van Den Brink is nu officieel de snelste kartpiloot van de MX-journalisten!

Zelf was jij enkele weken geleden de snelste van motorcrossjournalisten tijdens de Monster Energy kartwedstrijd in Lommel. Je was zelfs maar enkele tienden trager dan de winnaar Harri Kullas! Is er een groot autsporttalent aan jou verloren gegaan?
Arno Van Den Brink: “Nou, dat weet ik niet! Misschien is het een beetje mijn verleden als crosser, maar ik heb ook wel wat kart-ervaring. Mijn familie had elke maand een kart-cup. Dan gingen we naar een baan karten met de familie. In het verleden heb ik dus wel heel veel gekart. En toen ik in de kart stapte, kwamen de reflexen toch weer terug! Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Vorig jaar schrok ik ook wel een beetje toen ik bij een vergelijkbare funwedstrijdje in Franciacorta tweede was na Cairoli en voor Ken Roczen. Ik heb een klein beetje mijn gewicht tegen bij het karten. Maar ik was in de afgelopen weken weer beginnen hardlopen en dat scheelde toch enkele kilo’s. In Lommel won ik ook nog eens een mooie reis dus dat kon niet meer stuk!”

Zin gekregen om deel te nemen aan Red Bull Under My Wing?

Upload je filmpje op YouTube.nl met als titel ‘Red Bull Under my Wing + je naam’ voor zondag 29 augustus en stuur een mail met de link erin naar, (redbullundermywing@nl.redbull.com). Alle filmpjes worden geplaatst op http://www.motorcrossplanet.nl/ en http://www.keesdeomroeper.nl/

Credit foto’s: Samo Vidic/Red Bull Photofiles, Ray Archer