X

IMBA Open Engeland: Belgen degelijk, Britten super

In Branston, ten noord-oosten van Birmingham, moesten de IMBA-mannen de derde ronde van het Open kampioenschap afwerken. De locale AMCA rijders domineerden de wedstrijd met reekszeges voor Richard Cannings – die ook eindwinnaar werd- en Brad O’Leary die de eerste en laatste reeks won. De Beste Belg was Stijn Verstrepen (Honda) met een vijfde plaats. Kawasaki-Benelux piloot Danny Langenberg was de beste MON’er met een tiende plaats. Kampioenschapsleider Van Uden had een weekend om snel te vergeten, hij werd pas 24ste.

Stijn Verstrepen (#31) en Danny Langenberg (#3) waren de beste laaglanders.

Reeks 1: Comeback race voor  Cambré en Fleerackers

O’Leary benutte zijn thuisvoordeel op de snelle baan optimaal en leidde van start tot finish. Voor Kris Fleerackers en Jilani Cambré liep het al meteen na de start fout want ze waren betrokken in een valpartij. Stijn verstrepen was weg als 9de en rukte in 2 ronden op naar plaats 5 . Er lijkt meer in te zitten voor Verstrepen, maar als hij de motor dood remt met nog drie ronden te gaan valt hij terug tot een 9de plaats. ‘De streep’ trekt nog eens in de aanval en weet alsnog als 6de te finishen. Cambré en Fleerackers eindigen hun inhaalrace respectievelijk als 17de en 19de. Langenberg kan zijn schitterende start helaas niet verzilveren en wordt achtste. Van Uden stuurt zijn TM naar de 11de plaats. Click hier voor de volledige uitslag.

Reeks 2 voor Richard Cannings

Een betere start voor de Belgen in de tweede manche, maar de strijd om de overwinning is weer een Britse aangelegenheid. Richard Cannings klopt uiteindelijk Ben Saunders. Verstrepen kopieert zijn eerste manche tot in detail! Hij komt mooi terug van de 13de naar de de vijfde plaatsen, maar met nog enkele ronden voor de boeg remt hij zich opnieuw dood. Teruggeslagen naar plaats 8 kan Stijn nog oprukken naar plaats 5. Jilani reed een constante race en komt binnen op plaats 12. Langenberg is nu 9de, Jarno Verhorevoort 11de. Click hier voor de volledige uitslag.

Reeks 3: Verstrepen mooi derde

 

Met Verstrepen op 7 en Jilani als 13de na de start voelen de twee jonge Honda-rijders dat er meer inzit. Verstrepen werkt zich gezwind naar voor en na een mooi duel met de Duitser Franck Jansen Teitz rukt hij op naar plaats 3. Uiteindelijk strandt Stijn op 18 seconden van de leider. Jilani knokt zich mooi naar plaats 8. Zowel Fleerackers als Hoolants halen hun beste resultaat van de dag met  een 16de en 22ste plaats.Click hier voor de volledige uitslag. De eindstand vind je hier.

De Belgische delegatie met v.l.n.r. Cambré, Hoolants, Fleerackers en Verstrepen.

In de tussenstand om het Open IMBA kampioenschap stoomt Stijn Verstrepen vanop  de 10de  naar de 4de plaats op slechts 5 punten van Van Uden die 3de is. Fleerackers staat op plaats 16, bart op 26 en nieuwkomer jilani cambré op 30. Brad O’Leary is de nieuwe leider, voor Jansen Teitz. De volgende IMBA Open race is Duitsland (Ohlenberg) over twee weken.

Credit foto’s: Ryan & Glenn