X

Kristof Salaets keert terug in ONK Emmen

Na een vierde plaats in het ONK MX1 was Kristof Salaets (Nestaan-Jumbo) supergemotiveerd om opnieuw voor een topnotering te strijden. Jammer genoeg raakte ‘Stopsel’ zwaar geblesseerd aan de knie in maart. Ondertussen is de zandspecialist uit Booischot weer in actie. Net voor het ONK in Emmen zocht MXM de goedlachse Salaets op.

Hoe gaat het er nu mee?
Kristof Salaets:
“Op zich prima, de blessure is nu alweer vijf maand geleden. Ik zal enkele weken weer op de motor en daarvoor was ik ook al een kleine maand aan mijn conditie aan het werken. Helaas stel je dan ook vast dat zelfs die fysieke training niet volstaat om meteen mee te kunnen zoals je zou willen. Dat is best een schok. Na een week of zes trainen, denk je dat het wel lukt. Mooi niet dus! Na een minuut of 10, 15 slaat de vermoeidheid onverbiddelijk toe. Maar met meer wedstrijdritme komt dat vanzelf wel goed! Gewoon lekker rijden is nu het belangrijkste. Dan kan je ook op een prettige manier de winter in. Anders is het volgend jaar weer extra moeilijk.”

Wat was er precies fout gelopen?
Kristof Salaets: “Een week na Mill zette ik op training in Hélécine ongelukkig mijn voet neer bij een crash. Een val zoals ik er misschien al honderd heb gehad! Alleen ging mijn knie nu de andere kant op en daarbij ging mijn kruisband aan de rechterknie kapot. Er zat niets anders op dan te opereren. Het was in zoveel jaar crossen mijn eerste knieletsel. Hopelijk is het ook mijn laatste! Qua pijn viel het allemaal wel mee, maar het duurt gewoon heel lang vooraleer je weer de oude bent. Dat herstelproces kan je ook niet versnellen. Dat heb ik met scha en schande moeten ondervinden. Ik heb even doorgeduwd op training maar daarbij liep ik een ontsteking op. Dan moet je opnieuw rusten….”

Kristof Salaets (#4) tijdens het ONK in Mill.

Ondanks een blessure werd je vorig jaar vierde in het ONK, bovendien had je een sterke winter achter de rug. Dat is dubbel balen?
Kristof Salaets:
“Zeker. Ik was goed begonnen aan het seizoen. Die voorbereidingswedstrijd in Valence ging al behoorlijk goed. Ondanks de sterke concurrentie werd ik in Mill tiende en ik voelde dat er meer in zat…”

Hoe reageerde het team op deze tegenslag?
Kristof Salaets: “Eigenlijk hebben ze het goed opgevat. Bovendien weten ze ook dat dit altijd kan gebeuren. Het is spijtig maar het is niet anders.”

Weet je al waar je volgend jaar aan de slag gaat?
Kristof Salaets:
“Daar is het nu nog te vroeg voor. Zelf wil ik graag verder met het Nestaan-Jumbo team en ook het ONK vind ik heel leuk om te rijden. We zien wel wat er uit de bus komt.”

Gelukkig was het de voorbije maanden niet alleen kommer en kwel. Je werd ook voor het eerst vader?
Kristof Salaets: “Inderdaad, meteen van een tweeling zelfs! Een jongen: Milo, en een meisje: Noor. Dat is een fantastische ervaring, héél erg plezant. Maar zeker met twee baby’s is het ook zwaar. Daarom was het een geluk met een ongeluk dat ik thuis zat en mijn vriendin Evy een handje kon helpen. Nu gaat alles prima, ze zijn bijna zes maanden en ze slapen goed. Dat is heel leuk zeker als je zoals ik (noot: Kristof is postbode) elke ochtend vroeg moet opstaan.”

Veel succes in Emmen!
Kristof Salaets: “Bedankt!”

Credit foto’s: CDS, Plan-B