X

Topprogramma voor Belgian National in Eernegem!

Dankzij de combinatie van Belgian Nationals en BK zijspan kan MC Mikkola heel wat lekkers aanbieden bij hun eerste organisatie. Bovendien hebben ze komend weekend in Eernegem nog veel meer aangename verrassingen!

Zo werd voor het uittekenen van het circuit een beroep gedaan op Eddy Ramon, vader van Steve. De ex vice-wereldkampioen zijspan koos voor een selectief circuit van zo’n 1.700 m waar zowel de solo’s als de zijspannen tot hun recht komen. Met maar liefst 14 hindernissen, waaronder een sectie met twee opties en elk hun eigen verschillende jumps, zal ook het publiek zich geen moment vervelen. Voor de rijders wordt het daarentegen werken geblazen want naarmate de dag vordert zal de lichte zandgrond zwaarder komen te liggen!

Straf Belgian National deelnemersveld!

Met een groepje rijders dat aan elkaar gewaagd is bracht de Interklasse tijdens de Belgian Nationals al vaker attractieve wedstrijden. In Eernegem zal het veld zelfs bijzonder goed gestoffeerd zijn doordat verschillende rappe mannen de Braziliaanse GP laten schieten. Yentel Martens, José Butron, Jeremy Delincé, Roy Gijsel en de Nederlandse MX1 kampioen Patrick Roos zijn al ingeschreven. Al zou het ons niet verbazen als Sturm-JJS-Kawasaki (Kevin Wouts, Shannon Terreblanche, Rickard Sandberg) en SRS-Honda (Nikolaj Larsen, Petar Petrov) met één of meer piloten aanwezig zijn. Het organiserende MC Mikkola onderhoudt immers goede banden met beide GP-teams.

Yentel Martens reed zijn 2011 KTM SX-F350 in de kijker op de Keiheuvel. In Eernegem opnieuw?

Naast de vaste waarden in de Belgian Nationals zoals Jurgen Van Nooten, Jeff Cloots en Kevin Fors wordt het ook uitkijken naar de thuisrijders Jeffrey Dewulf en Gunther Ghijsels. In alle nevenreeks wordt er gestreden voor dubbele BK-punten, maar in Eernegem wordt ook de finale van de Scoyco Cup verreden. Naturaprijzen ter waarde van 6.000 euro worden na afloop over alle categorieën verdeeld in de feesttent! Voordien stonden al wedstrijden in Genk, Lommel en Hasselt op het programma voor de Scoyco Cup. De tussenstand in alle klassen vind je hier. Voor de snelststartende Inter is er ook nog de Accent-holeshot premie van 150 euro weggelegd!

 

BK sidecar: duel tussen de Hendrickxen naar kookpunt?

 

Bij de zijspannen wordt de voorlaatste manche in het BK beslecht. Wereldkampioenen-duo Joris Hendrickx en Kaspars Liepins leiden maar ‘der Jan’ en ‘der Smeu’ (Jan Hendrickx en Tim Smeuninx) zouden zichzelf niet zijn als ze er niet alles zouden aan doen om hun kansen op de Belgische titel gaaf te houden. Het verschil bedraagt op dit moment 28 punten. De strijd is dus nog lang niet gestreden met een inzet van 100 punten in de laatste twee wedstrijden. Bekijk hier de tussenstand in het BK sidecar.  Ook de jonge leeuwen Adriaensen-Van Gaalen willen maar al te graag schitteren in Eernegem. Vanuit Nederland komt een bijzonder sterke delegatie onder aanvoering van de ONK-aanvoerders Van Duinhoven, Grondman-Selis en de broers Visscher, die momenteel derde staan in het BK. Uit Frankrijk komen  de broers Benil en vanuit de FAM-federaties heeft zich ook een mooie delegatie aangemeld. En in totaal mogen we ons opmaken voor 21 combinaties. De snelste starters bij de zijspannen pakken bovendien een holeshotpremie van 100 euro!

Voeg bij dit alles de nevenreeksen, naar verwachting mooie weer, een bruisende feesttent (met een wielerwedstrijd op rollen op zaterdagsavond) en je krijgt een wel heel smakelijke cocktail. Schol!

Credit foto’s: Michel Hennebert, Rolf Verhagen