X

Nick Triest tussen twee vuren

Dit weekend staan er zowel in Nederland (ONK Emmen) als in België (Orp-Le-Grand) nationale kampioenschapsraces op het programma. Dat is jammer voor rijders die de beide kampioenschappen combineren. Het plaatst jongens die in beide kampioenschappen goed geplaatst zijn zelfs voor een dilemma. Het perfecte voorbeeld hiervan is Nick triest.

In het Belgische MX2 kampioenschap heeft Triest een voorsprong van 32 punten. op Jeffrey Dewulf. Na Orp vind op 19 september de BK-finale plaats in Pierreux. In het ONK MX2 staat Triest op dit moment tweede, op weliswaar 60 punten van de leider. Maar die leider, Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet meer in actie. Dat schept kansen zou je denken. zeker als er niets deelname tijdens de ONK-finale (Harfsen) op 17 oktober in de weg staat. We vroegen het de regerende Belgische MX3 kampioen zelf.

Nick Triest schat de Nederlandse MX2 hoger in dan de Belgische.

Nick Triest: “Eerlijk gezegd had ik liever in Emmen gereden. Ik schat het niveau van het ONK MX2 hoger in. Een Belgische titel heb ik al en die Nederlandse titel heeft toch meer uitstraling. Natuurlijk is dat op voorwaarde dat je ‘m wint! En al was ik zelf geneigd om te kiezen voor Emmen, ik moet wel aantreden in Orp. In het begin van het seizoen tekende ik een contract met de Belgische bond voor deelname aan het volledige BK.” Ook de nummers drie en vier in het ONK M2 zijn Belgen. Bovendien gaan Joël Roelants en Dennis Verbruggen, net zoals het voltallige Nestaan-JM Racing team, wél aan de slag in Emmen.

Credit foto’s: CDS