Team USA: Dungey, Short en Canard!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op hetzelfde weekend als Joël Smets maakte ook een tweede Belg zijn selectie bekend. Roger De Coster koos voor de MX of Nations in Thunder Valley: Ryan Dungey (MX1), Andrew Short (Open) en Trey Canard (MX2). Het drietal moet de VS in Denver eind september een 21ste MXoN zege bezorgen. Met deze drie koos de Amerikaanse federatie ook duidelijk voor rijders die zich hebben toegelegd op de Nationals. Over de terugkerende James Stewart werd dan ook (officieel) geen woord gerept.

De Coster  heeft –uiteraard- het volste vertrouwen in zijn keuze: “Ik ben heel blij met ons team. Het zijn alle drie harde werkers, ze zijn bezig aan een goed seizoen en ik denk dat ze goed kunnen samenwerken als team. Ik hoop ook dat het Amerikaanse publiek en de Amerikaanse rijders de weg vinden naar Denver om ons te komen aanmoedigen. We rijden een thuiswedstrijd, Thunder Valley ligt voor iedereen redelijk centraal, in Denver is een prima luchthaven en het circuit is heel overzichtelijk. De fans moegen dit niet missen! Hopelijk kunnen we ook winnen.”

Dungey, de kapitein van Team US, maakte vorig jaar al flink wat indruk in zijn eerste 450 race. De Suzuki-fabriekspiloot ging sindsdien op zijn elan door met de SX-titel op zijn naam en is momenteel bezig aan een verpletterende zegereeks (acht op negen) in de AMA Nationals.  Zowel Canard als Short zijn debutanten in de Naties. Canard is dit jaar de enige die in de Amerikaanse Lites regelmatig Pourcel kon kloppen. De Geico-Honda piloot won vier van de negen outdoor races tot nog toe en staat tweede na Christophe Pourcel. De 27-jarige Andrew Short is de veteraan van het Amerikaanse team. Na een blessure tijdens het SX-seizoen is Short sterk terug gekomen n de outdoors. Short is tweede in de 450 stand na Dungey.

Credit foto: Supercross.com

Uw reacties