X

Bercy trekt kaart van de jeugd

Werden de beide vorige edities van ’s werelds meest vermaarde supercross gedomineerd door James Stewart dan zal dat dit jaar niet meer het geval zijn. De dominantie van de Amerikaanse megaster bleek ook binnen de muren van het Palais Omnisport Paris Bercy te groot. Als gevolg daarvan was er dan ook nauwelijks sprake van spannende races. Dit jaar gooit Larivière Organisation, het bedrijf achter de Supercross van Bercy, dan ook het roer radicaal om.

De wedstrijd vindt dit jaar wegens kalenderrestricties – in Bercy gebeurt er wel meer dan in uw plaatselijke parochiezaal – een paar weken later plaats. Namelijk tijdens het weekend van 19, 20 en 21 november 2010. Daarnaast werd er ook gesleuteld aan het wedstrijd concept.  De organisatie koos opnieuw voor een matchformaat waarbij Fransen het opnemen tegen de Amerikanen en de rest van Europa.

Team Frankrijk kan alvast op de onvoorwaardelijke steun van "ze Pompom geurlz" rekenen.

Kapitein van de Franse ploeg wordt uiteraard Marvin Musquin, voor wie Bercy ook een beetje een adieu aan het Franse motorcrosspubliek zal betekenen. Musquin wordt in de Lichtstad bijgestaan door Gautier Paulin, Grégory Aranda en Fabien Izoird. Daarnaast kwalificeren de twee beste rijders uit de French SX Tour zich elke avond voor het Internationale hoofdprogramma.

De volledige Amerikaanse delegatie is op dit moment nog niet bekend maar zeker is wel dat Geico Powersports Honda teamgenoten Justin Barcia en Trey Canard hun Europese debuut maken in Bercy.

Van Europese zijde komen Tony Cairoli en Ken Roczen naar Parijs afgezakt. Vooral voor deze laatste wordt Bercy een mooie graadmeter om te zien waar hij op supercrossgebied staat tov de Amerikanen. Roczen’s teamgenoot Arnaud Tonus maakt ook deel uit van het Europees team. Verder worden ook Max Anstie en Tommy Searle genoemd als mogelijke rijders. Bercy kiest dus voluit voor de jeugd, wat ons alvast doet vermoeden dat de wedstrijden spannender worden dan in 2009! Met andere woorden als er deze winter één SX-afspraak is die je niet mag missen dan is het zeker Bercy. Allen naar Parijs!

Foto credits: O. Evrard/MXMag.be