X

BK Enduro Estinnes: Verpoorten winnaar in E1

Het had heel wat voeten in de aarde, maar afgelopen zondag was het dan toch zover en kon de Enduro van Estinnes eindelijk plaatsvinden. Door de administratieve papiermolen die aan de wedstrijd voorafging werd het oorspronkelijke parcours flink ingeperkt. De verbindingsritten mochten dan niet zo schitterend zijn, de twee specials die de deelnemers voorgeschoteld kregen waren dat wel.

Op sportief gebied verliep de wedstrijd echter niet zonder slag of stoot. Zo bleven de Inters en Beloften in de kou staan toen de resultaten van hun eerste special geschrapt werden vanwege problemen bij de tijdswaarneming. Dat dit niet zonder repercussies bleef, bleek bij de Beloften waar Frédéric Gauniaux bij de eindafrekening op 41  honderdsten van een seconde van Adrien Vandommele zou stranden. En dat terwijl Gauniaux op de bewuste geannuleerde special vier seconden sneller was geweest dan de TM Racing Belgium rijder.

Jean-Francois Goblet is dit seizoen duidelijk de sterkste in het BK enduro.

In het scratchklassement bij de Inters bleek Jean-François Goblet nog maar eens de meest regelmatige rijder. De D’Ieteren Sport Yamaha rijder had aan het eind van de dag dertien seconden voorsprong op KTM Belgium rijder Cédric Crémer. Gastheer Michael Vukcevic, die instond voor het uitzetten van het parcours, werd derde. Daarmee deed de Sherco rijder het vier seconden beter dan Kevin Gauniaux. De Gas Gas rijder werd de hele dag door mechanische pech geplaagd: eerst brak de achterrem, daarna waren er problemen met de koppeling.

Roel Verpoorten voelde zich in zijn sas op de terrils van Estinnes en won in de lichtste klasse. Wim Vanderheyden moest bij de E3 Kevin Gauniaux voor zich dulden.

Bij de Beloften was het regerend Junior kampioen Thierry Wansart die de grote verliezer zou zijn in Estinnes. Door

Bob Van Looveren werd gediskwalificeerd nadat hij had bijgetankt op een special.

een val in de laatste special werd hij teruggeslagen naar een zesde plaats en verloor zo kostbare punten in het kampioenschap. Vandommele won voor Fréd Gauniaux en trialist Corentin Pochez.  Bob Van Looveren, de enige Vlaming in het gezelschap werd gediskwalificeerd wegens ongeoorloofde ravitaillering tijdens een special.

Uitslagen BK Enduro Estinnes:

Inters E1: 1. Roel Verpoorten, 2. Jérôme Martiny, 3. Christophe Pierson

Inters E2: 1. Jean-François Goblet, 2. Cédric Cremer, 3. Michaël Vukcevic, 4. Dany Crosset, 5. Tom Frison, 6. Charles-Antoine Allegra

Inters E3: 1. Kevin Gauniaux, 2. Wim Vanderheyden, 3. Jérémie Fraselle

Beloften: 1. Adrien Vandommele, 2. Frédéric Gauniaux, 3. Corentin Pochez, 4. Steve Goblet, 5. Jonathan Piette, 6. Thierry Wansart, 7. Florent Lacroix, 8. Sébastien Jadouille, 9. Nicolas Rausin, 10. Johan Peffer

Foto Credits: MXMag.be/Olivier Evrard, Fdavid.be