X

Davide Guarneri verhuist naar Bud Racing-Kawasaki

Na een sterk debuutseizoen in het WK MX1 met LS Motors-Honda kiest Davide Guarneri volgend jaar voor groen. De 25-jarige Italiaan tekende een overeenkomst van twee jaar met het Franse Rockstar Energy-Bud Racing-Kawasaki team. Al wordt die naam in 2011 misschien nog langer want Guarneri brengt ook de Italiaanse sponsor Lovemytime mee.

V.l.n.r. Filippo Bellotti (Lovemytime), Davide Guarneri, Gregory Aranda en Pier Botero (manager Guarneri). Onder: Stephane Dassé en Jacky Vimond.

Guarneri deed het in zijn eerste MX1 seizoen meer dan behoorlijk. Met een negende plaats in de eindstand en een Italiaanse titel op zijn naam liet hij zien dat hij ook in de zwaarste klasse over potentieel beschikt. Ondanks een knap voorseizoen van Aranda werd 2009 een afknapper voor Bud Racing. Aranda raakte geblesseerd en Nicolas Aubin bleef ver onder de verwachtingen. Daarom wilde Bud er graag een sterke rijder bij naast de getalenteerde Aranda. Door de komst van Guarneri wordt het Zuid-Franse team raar maar waar ook een streepje Belgischer…

Team-eigenaar Stephane Dassé: “Dankzij de komst van Lovemytime en het bevestigen van Rockstar Energy kunnen we blijven investeren in de toekomst. Onze volgende stap, samen met de komst van Davide (Guarneri) is dan ook het opzetten van een werkplaats in België. Davide zal in België blijven wonen, maar ook Greg zal daar trainen en testen. De ontwikkeling van de Kawasaki’s zal gewoon in onze werkplaats in Hossegor blijven gebeuren.”

Guarneri zelf zei: “Om eerlijk te zijn had ik een zeer goed eerste seizoen in de MX1 met LS Motors. Maar om de stap naar een hoger niveau te zetten was ik op zoek naar iets anders.  Dat vind ik nu bij Bud Racing. Al van bij de eerste gesprekken had ik een heel goed gevoel. Ook de aanwezigheid van Jacky Vimond als trainer en coach is een belangrijke factor. Dit is voor mij een interessante kans om vooruitgang te boeken. Ik ga geen tien seizoenen meer rijden en ik wil zo snel mogelijk de laatste stappen zetten om top drie resultaten te halen.”

Credit foto’s: CDS, Mediacross