Eindelijk officieel: Roger De Coster naar KTM

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

KTM maakte vanmorgen bekend wat al enkele dagen in de lucht: de komst van Roger De Coster als Amerikaans teammanager. Onder zelden geziene aandacht sprak het KTM topkwartet Stefan Pierer (CEO van KTM), Pit Beirer (KTM sportmanager), Stefan Everts (KTM Motorcross manager) en Heinz Kinigardner (KTM ambassadeur) de media toe. Ook Roger De Coster kwam aan het woord via een live-verbinding met de VS.

Stefan Pierer zei: “We hebben een fantastisch jaar achter de rug in Europa en voor het eerst sinds 1985 met Kinigardner hebben we weer de MX1 titel gewonnen met Tony Cairoli. Door het aantrekken van Roger De Coster willen we Amerikaanse toprijders overtuigen om ook voor KTM te kiezen. De Coster is dan cruciaal bij de uitbouw van ons team in de VS. We zijn erg fier om iemand met zo’n staat van dienst te verwelkomen in de KTM-familie.”

Roger De Coster: “Het was geen gemakkelijke beslissing om Suzuki te verlaten na in totaal 25 jaar als rijder en als teammanager. Ik was op zoek naar een samenwerking op lange termijn, een contract voor drie jaar en dat bleek onmogelijk bij Suzuki.  Er is heel veel energie aanwezig bij KTM. Ze willen investeren in de toekomst en het is de bedoeling om even succesvol te worden in Amerika als in Europa. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar ik houd van die uitdaging.”

De Coster krijgt alvast Marvin Musquin onder zijn hoede zijn hoede. Pit Beirer bevestigde KTM’s MX1 team in 2011 met Cairoli en Nagl. Voor het MX2 team werden alleen Jeffrey Herlings én Jeremy Van Horebeek vernoemd.

LEES MEER  Jeffrey Herlings aast op het record van Stefan Everts

Uw reacties

Ook te lezen