X

Everts en Desalle in Tanel Leok & Friends!

De tweede editie van Tanel Leok & Friends, op 9 oktober, belooft een historische dag te worden voor het Estse Motorcross! Geïnspireerd door ‘The Legend’ himself organiseert Tanel sinds vorig jaar zelf een wedstrijd voor het goede doel. De eerste race werd overigens meteen een succes. Voor deze editie trekken Tanel en zijn organisatieteam echter de registers open! Niemand minder dan tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts wordt de grote trekpleister van Tanel Leok & Friends. Voor Everts wordt het zijn eerste race in de Baltische staten.

Tanel Leok samen met zijn zoontje Sebastian op het podium in Loket.

Tanel Leok: “Motorcrossfans in België en Nederland hebben Stefan Everts al zo vaak aan het werk gezien dat het gewoon is. (lacht) Behalve na zijn carrière natuurlijk. Voor Estse supporters is dit natuurlijk een heel bijzondere gebeurtenis. Omdat ik zelf al vaak aan de start heb gestaan van Stefan’s charity race was het makkelijker om hem te overtuigen! Door het jaar had ik het er met hem al een aantal keer over gehad en hij ziet het helemaal zitten om in Estland te komen rijden. De opbrengst van onze organisatie gaat naar kinderen die na een ongeval op een of andere manier verlamd zijn geraakt. Niet per sé door motorcross hoor. We willen hen helpen om alledaagse dingen makkelijker te maken.”

De KTM MX Racing director is niet de enige Belgische Motorcross-ster want ook Clément Desalle zal zijn opwachting maken op het Kose circuit. Daarnaast komen ook Tanel’s LS Motors-Honda teammaat Davide Guarneri en Harri Kullas in actie. Natuurlijk zullen ook de overige Estse toprijders zoals Juss Laansoo en Gert Krestinov de ‘Estonian Express’ komen steunen. Later meer over deze coole fun-race.

Credit foto: F. Montero, Ray Archer