X

Ken De Dycker met LS Motors-Honda in zee!

Aan de vooravond van de GP van Lierop maakte LS Motors-Honda de komst van Ken De Dycker bekend. Daarmee voegt het team uit Lier de daad bij het woord want eerder had teammanager en eigenaar Steven Lettani al aangegeven dat LS Motors voor 2011 graag een Belgische topper wilde. De  26-jarige De Dycker is een vaste waarde in de top-vijf van het WK motorcross MX1 sinds 2006. Ken heeft vijf GP’s en nationale titels in Duitsland en Groot-Brittannië op zijn palmares. Hij won dit seizoen de Duitse GP en staat op dit moment zevende in het WK hoewel hij twee GP’s moest missen door blessure. Keeno zal op de  2011 Honda CRF 450R uitkomen. Over de duur van het contract werd niets bekend gemaakt. De Dycker reed al ‘rood’ van 2004 tot en met 2007, eerst twee jaar voor het Duitse Sarholz daarna voor CAS-Honda.

De Dycker won zijn eerste Grote Prijs met Honda.

De Dycker: “Ik ben erg blij met deze overstap naar LS Motors-Honda en ik kijk enorm uit naar volgend seizoen. Ondanks de problemen die ik dit jaar had, hebben Steven Lettani en Honda mij hun vertrouwen geschonken. Een betere motivatie kan ik me niet wensen! Het is ook leuk om opnieuw op een rooie te zitten. Want het grootste deel van mijn carrière heb ik met Honda gereden en ik er altijd goed mee gepresteerd. Daardoor krijg ik ook het gevoel van thuis te komen bij LS Motors. Bovendien is het ook een familiaal team dat dicht bij mij thuis is gevestigd, maar toch erg professioneel werkt. Samen met de steun van Honda Europe denk ik dat ik alle middelen heb om de volgende stap in mijn carrière te zetten.”

Steven Lettani (LS Motors-Honda eigenaar): “We zijn heel enthousiast over de komst van Ken naar LS Motors. Ik ben er zeker van dat hij zich hier thuis zal voelen. Ken De Dycker heeft een groot potentieel dat nog niet helemaal is benut. Zo kan je hem qua pure snelheid slechts vergelijken met een handvol rijders in de hele wereld. Dat zegt veel over zijn talent. Nu is de tijd gekomen om zijn mogelijkheden om te zetten in resultaten.”

Roger Harvey (Off-road Racing Manager, Honda Motor Europe): “Het is fantastisch nieuws om Ken terug op Honda te hebben met het door Honda Europa gesteunde LS Motors team. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat hij volgend seizoen groots zal uitpakken. Ken’s talent is ondertussen alom bekend en gerespecteerd.  Dat geldt ook voor de kwaliteiten van het team. De jongens van LS Motors hebben de afgelopen twee seizoen bewezen dat ze hun rijders voorzien van het best mogelijke materiaal.”

Roger Harvey in gesprek met Ken De Dycker tijdens de Japanse GP in 2005.

Credit foto: Ray Archer