X

Voorbeschouwing FAM Finale Sint-Lenaarts

Na Limburg (Hamont) en West-Vlaanderen (Tielt) vindt de finale van het FAM-kampioenschap dit weekend plaats in de provincie Antwerpen. Plaats van afspraak is de kleiput van Kraaienhorst te Sint-Lenaarts/Brecht. Op zaterdag rijdt de jeugd -14 jaar, terwijl de grote jongens (en meisjes) op zondag 3 oktober aan de slag mogen. De organiserende club ‘vzw Antwerpse Motorcross Clubs’ en de FAM verwachten op zaterdag zo’n 150 jeugdrijders, op zondag zullen zo’n 450 à 500 piloten in 16 categorieën strijden voor de felbegeerde FAM-titel! De stand in alle categorieën vind je hier. Klik hieronder op de foto om het uurschema van zondag te bekijken, de timing van zaterdag zie je hier.

Hoewel Kenny Janssens bij de Inters MX1/3 aan de leiding gaat, zal hij zondagavond al zeker niet met de FAM-titel naar huis gaan. Janssens (lees hier een interview met Kenny) zal door een rugkwetsuur langs de kant moeten toekijken. Het Honda-duo Peter Iven (VLM) en Steve Seronval (MCLB) staat broederlijk gelijk tweede  met 180 punten. Christof Godrie (MCLB) is derde met 177punten Jelle ‘Superman’ Grade (VLM) is vierde met 170 punten, maar ook David Vantornout (MCLB) is met 161punten in principe nog in de running.

Inters MX2: Wybo versus Verheyen

Bij de Inters MX2 gaat Jurgen Wybo (MCLB) aan de leiding voor Wesley Verheyen (VLM) Wybo’s voorsprong bedraagt 21 punten, aangezien er  maximaal 120 punten (tweemaal 60) te verdienen zijn, is ook hier de strijd nog lang niet beslecht. Het wordt ook uitkijken naar de andere smaakmakers zoals Marco Stallman, Marco Briers, Jonathan Banken en Ronny Van Hove. Het puntenbarema is als volgt 60/54/50/47/45/43/41/39

Op zaterdag is er speciale aandacht voor de jeugd, alle aanwezige pilootjes krijgen meerdere geschenken en aandenkens. De jeugdreeksen vangen aan om 14u, prijsdeling in de feesttent op het parcours rond de klok van 18 uur.

Op zondag zijn er verplichte trainingen voor alle deelnemers van 8 tot 10u, wedstrijden vanaf 10u15 met in totaal maar liefst 26 reeksen.  Omstreeks 19u worden de prijzen verdeeld. De  inkom voor twee dagen bedraagt 13 euro, wie op zaterdagavond vertrekt krijgt 3 euro terug. Jongeren onder de 15 jaar mogen er gratis in.

Credit foto: mxfotorama.be