X

BK Enduro: geslaagde eerste editie in Mons

Nadat een aantal eerdere pogingen op niets uitliepen, tekende de ASA Mons afgelopen zondag dan toch voor de eerste Enduro van Mons. De perikelen van de voorbije jaren maakten wellicht dat er maar 137 rijders aan de start stonden in Ghlin. Maar diegenen die thuisgebleven waren hadden dit keer ongelijk. De organiserende club wist een interessant parcours uit te zetten, dat bekroond werd met een spectaculaire en lange special op het motorcrosscircuit van le Bois brûlé.

Inters: Sterke Gauniaux

Cédric Cremer profiteerde volop van zijn ervaring als crosser.

Ex-crosser Cédric Cremer begon sterk aan de wedstrijd en zette tijdens de eerste passage over de special meteen de besttijd neer.  Achter de KTM Belgium rijder volgden Goblet, Gauniaux, Vanderheyden en Thierry Klutz. Deze laatste zou al na de eerste ronde met motorproblemen de strijd moeten staken. De volgende ronden gingen naar Kevin Gauniaux, die zo aan de leiding kwam. Ondertussen kwam het ook tot een opstootje tussen Jean-François Goblet en Adrien Vandommele.  De startvolgorde was zodanig dat Goblet tussen de Beloften diende te starten, waardoor de D’Ieteren Sport Yamaha rijder enigzins gehinderd werd.

Een late charge van Cédric Cremer, die in een besttijd tijdens de laatste passage resulteerde, kon niet verhinderen dat het toch Kevin Gauniaux was die met de scratch-zege aan de haal ging.  Cremer werd dus 2e maar klopte wel Goblet in de E2. Wim Vanderheyden viel met een derde plaats net naast het scratchpodium en ziet hoe Gauniaux dichter bij de E3 titel komt. In E1 moest Roel Verpoorten na twee opeenvolgende klassezeges dit keer de duimen leggen voor Jerôme Martiny. Het moet gezegd, dat Martiny nog steeds het BK Enduro combineert met motorcross bij de AMPL Inters en zich zodoende  allicht thuisvoelde op het crosscircuit.

Beloften: podium voor Van Looveren.

Bob Van Looveren draaide snelle tijden in het Bois Brûlé.

Bij de Beloften was Bob Van Looveren allicht de man van de wedstrijd. De Wuustwezelnaar debuteerde dit jaar in het BK Enduro en moest tijdens de eerste wedstrijden leergeld betalen. Zowel in Estinnes als in Esneux verdween “Soepelen Bob” vroegtijdig uit de wedstrijd. Ook in Mons liep het aanvankelijk niet lekker voor Van Looveren. Tijdens de eerste ronde kende hij carburatieproblemen en zette zodoende pas een vijfde tijd neer op de special. Daarmee moest de enige Vlaming in het gezelschap Vandommele, Fred Gauniaux, Steve Goblet en Thierry Wansart laten voorgaan. In de tweede ronde bleek Van Looveren wel behoorlijk op dreef. Zijn kanontijd op de special had zelfs volstaan voor een tweede plaats bij de Inters. Ook in derde ronde ging Van Looveren het snelst rond. In de laatste ronde diende hij wel Adrien Vandommele voor zich te dulden, wat hem de zege bij de Beloften koste. Niettemin was het toch Van Looveren’s nam die over vele lippen ging. Opvallend: de eerste vier Beloften in de eindstand reden allemaal op een tweetaktmotor.

Uitslagen Mons:

Inters Scratch: 1. Kevin Gauniaux, 2. Cédric Cremer, 3. Jean-François Goblet, 4. Wim Vanderheyden, 5. Michael Vukcevic, 6. Jerôme Martiny, 7. Roel Verpoorten, 8. Tom Frison, 9. Bertrand Bailleux, 10. Jeremie Frasellle, 11. Christophe Pierson, 12. Julien Chilese, 13. Steve Chantrenne

Inters E1: 1. Jerôme Martiny, 2. Roel Verpoorten, 3. Christophe Pierson, 4. Steve Chantrenne

Inters E2: 1. Cédric Cremer, 2. Jean-François Goblet, 3. Michael Vuckcevic, 4. Tom Frison, 5. Julien Chilese

Inters E3: 1. Kevin Gauniaux, 2. Wim Vanderheyden, 3. Bertrand Bailleux, 4. Jeremie Fraselle

Beloften Scratch: 1. Adrien Vandommele, 2. Bob Van Looveren, 3. Frédéric Gauniaux, 4. Steve Goblet, 5. Thierry Wansart, 6. Corentin Pochez, 7. Johan Peffer, 8.Maxime Faias Conuto, 9. Sébastien Jadouille, 10. Florent Lacroix, 11. Maxime Vindevogel, 12. Maxime Rovrive, 13. Nicolas Charlier

Foto Credits: Fdavid.be & Frédéric Sente/MXMag.be