X

BK Enduro: Goblet kampioen, Van Looveren sterk

De finale van het BK Enduro in Hautrage bracht niet wat men er vooraf van had verwacht. Integendeel, want de wedstrijd verliep redelijk verwarrend. Zo liep het weer maar eens in het honderd bij de chronometrage. Niettemin wist RIS Timing voor een keer al vrij vroeg de (officieuze) uitslagen voor te leggen. Heeft dit iets te maken met het aflopende contract tussen de Waalse firma en de BMB?

De grootste domper was allicht nog de annulatie van de finale cross. De wedstrijdleiding zou onder druk van een aantal rijders uit het Belgische ISDE team die beslissing genomen hebben. De ISDE-jongens vertrokken op zondagavond vanuit Zaventem naar Mexico. De Gas Gas jongens, met teambaas Dany Crosset, voorop lieten de annulatie niet aan hun hart komen en haspelden een paar demonstratierondjes af voor het publiek dat speciaal voor de cross was gekomen.

Was de titelstrijd bij de Inters E1 al beslist, dan was dat voor vandaag niet het geval bij de E2, E3 en in het Scratch kampioenschap. Jean-François Goblet domineerde van bij het begin en zou uiteindelijk de snelste tijd algemeen laten afklokken voor Cédric Cremer en Dany Crosset. Dat betekende dus dat de D’Ieteren Sport-Yamaha rijder  niet alleen Belgisch kampioen werd bij de Inters E2 maar dat hij ook het Scratch klassement op zijn naam schreef. De dagzege bij de Inters E3 ging overigens naar Wim Vanderheyden. De Husaberg rijder is de enige Vlaming in het Belgische team dat van 1 tot 6 november de ISDE rijdt in Mexico. De titel in de zwaarste Inters klasse was echter voor Gas Gas rijder Kevin Gauniaux.

Bij de Beloften E2 pakte Bob Van Looveren zijn allereerste zege in de Enduro. Van Looveren ging erg snel in de Henegouwse modder want de Wuustwezelnaar bleek ook de snelste in de  Scratch bij de Beloften.

Nog meer Vlaams succes was er bij de Randonneurs waar OMS-rijder Olivier Vanmarcke de titel pakte voor Grensland-rijder Jan Kestens. Opmerkelijk want Vanmarcke werd dit jaar al derde bij de Nationalen 650 in het BK Supermoto.

Foto Credit: Fdavid.be