X

Marc de Reuver in 2011 bij Van Beers Yamaha!

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het eindelijk officieel: Marc de Reuver zit volgend jaar op een Van Beers Yamaha. De Lommelse Nederlander ging een verbintenis voor een seizoen aan met het team uit Eersel. De Reuver zal uitkomen in het WK MX1 en verdedigt daarnaast zijn titel in het ONK MX1. Zondag leidde de Reuver, in Markelo het Nederlandse team nog naar een overwinning in de Europese Motorcross der Naties.

“Ik zie het helemaal zitten om volgend jaar terug op een Yamaha te rijden. Ik ken het merk natuurlijk van uit mijn periode bij Rinaldi Yamaha en ben dan ook benieuwd naar de huidige Yamaha YZ450F” zegt de Reuver. “In de GP’s zat het me dit jaar niet mee maar ik heb wel de ONK MX1 titel binnengehaald en dat heeft hier toch ook wel een beetje meegespeeld. Het is dan ook belangrijk dat ik die titel volgend jaar succesvol verdedig. Naast de GP’s en de ONK-wedstrijden, zal ik ook in het BK aantreden. Tenminste, voor zover deze niet samenvallen met de ONK’s.”

In Harfsen, waar op 16 oktober de ONK-finale plaats vindt, rijdt de Reuver zijn laatste wedstrijd voor Beursfoon Suzuki. Toch kan hij daarna nog niet onmiddellijk aan de slag op de Van Beers Yamaha. “Na Harfsen moet ik in Herentals bij dokter Claes terug onder het mes voor een onderhoudsoperatie aan mijn bekken, waarbij er botafzetting zal worden weggeschraapt. Pas nadat ik van die ingreep hersteld ben zal ik met de Van Beers Yamaha beginnen testen”aldus nog de Reuver.

Foto Credits: CDS Images