Nederland domineert EMXoN in Markelo!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Titelverdediger Nederland domineerde vandaag de Europese MX Der Naties in het eigen Markelo. Op zaterdag hadden de mannen van bondscoach Leon Giesbers de pole gepakt. Al van in de eerste manche zat het lekker voor oranje. Coldenhoff herhaalde knap zijn zege van gisteren tijden de MX2 kwalificatierace, Ceriel werd tweede. Coldenhoff had aan de meet een gigantische voorsprong van bijna 42 seconden! Met de Belgen op vier (Manuel Priem) en acht (Triest) waren ze al meteen op achtervolgen aangewezen. Bekijk hier de volledige resultaten.

Glenn Coldenhoff reed een dijk van een wedstrijd, tweemaal. Of eigenlijk driemaal inclusief zijn kwalificatiezege!

Ook de tweede manche verliep nagenoeg perfect voor Nederland. De Reuver leidde van start tot finish voor Tanel Leok. Coldenhoff was de eerste MX2 rijder met een derde plaats en verzekerde zich zo van eindwinst in de MX2! De 6de plek van Jeremy Delincé en de 8ste plek van Nick Triest waren behoorlijk , maar ook de Italianen kwamen ondanks de zware omstandigheden goed uit de verf met een vijfde plaats van Manuel Monni en een zevende plaats voor Alessandro Lupino. De resultaten van de tweede manche.

De afsluitende gecombineerde MX1/Open reeks was eigenlijk een verplicht nummer voor Holland. De Reuver veroverde weer vroeg de leiding en zou die niet meer afstaan. Leok werd weer tweede, de Franse zandspecialist Milko Potisek werd derde. De verrassende Deen Nicolaï Hansen werd net zoals in reeks 2 weer vierde. Zo klommen de Denen (Nicolaj Larsen, Stefan Kjer Olsen en Nikolaï Hansen) op het podium als derde. Priem, Delincé en Triest waren nooit in de running om de titel en moesten genoegen nemen met zilver. Na een mindere start kwam CKK nog mooi terug, de Yamaha-Van Beers rijder tikte af als zesde. Resultaten van de derde race.

De drie oranje rijders wonnen ook elk individueel hun klasse! Glenn en Ceriel mogen volgende week op zoek naar meer teamsucces samen met Donny Baste Meijer in de Coupe de L’avenir in Angreau, België!

Credit foto’s: Ronnysfoto

Uw reacties