X

ONK MX Harfsen: Spannende finales in het vooruitzicht

Circuit het Peppelenbos in het Gelderse Harfsen vormt zondag het decor voor de finale van het ONK Motorcross. In de MX1 klasse is Marc de Reuver sinds Emmen zeker van de ONK-titel, maar in de drie andere klassen; Dames, 85cc en MX2 is het nog razend spannend!

Zo maken er maar liefst drie dames aanspraak op de allereerste ONK-titel in deze klasse. Wereldkampioene Steffie Laier voert het kampioenschap aan met 6 punten voorsprong op Marielle de Mol en 10 op Marianne Veenstra. De kans is dus groot dat een van deze drie rijdsters de titel pakt. De vierde geklasseerde, Brenda Wagemans heeft echter ook nog een mathematische kans op de titel.

Zijn de dames aan mekaar gewaagd, dan wordt de spanning nog groter bij de jonge wolven van de 85cc. Vorig weekend trokken Brian Bogers en Micha Boy de Waal nog aan hetzelfde zeel tijdens de Coupe de l’Avenir. Nu staan ze echter regelrecht tegenover elkaar in de strijd om het ONK 85cc. Brian Bogers leidt het kampioenschap met 2 punten voorsprong op Micha-Boy de Waal. Het kan dus nog alle kanten uit wat de titel betreft. Freek van der Vlist is derde in de tussenstand, maar telt al 31 punten achterstand op Bogers.

Mag Joël Roelants zondagnamiddag de champange weer ontkurken?

Het leek er lang op dat Jeffrey Herlings regelrecht naar de titel in het ONK MX2 reed, maar een schouderblessure na een val in de Tsjechische GP gooide roet in het eten. Zodoende kon Herlings zijn kansen niet verdedigen tijdens de laatste twee wedstrijden van het ONK: Emmen en Harfsen. Maar toch leidt de Noord-Brabander nog steeds de tussenstand. Naaste achtervolger Joël Roelants moet zondag 39 punten scoren om zijn derde opeenvolgende ONK-titel binnen te halen. De Nestaan JM Racing KTM rijder mag zich aan de rand van de Veluwe alvast aan stevig weerwerk verwachten van jongens als Glenn Coldenhoff en  Ceriel Klein Kromhof. Kromhof leidt in de strijd om de derde plaats en heeft 9 punten meer dan Nick Triest. Voor Dennis Verbruggen wordt deze wedstrijd zijn afscheid van de MX2 klasse. Pakt hij alsnog een podiumplaats als afscheidscadeau?

Marc de Reuver start in Harfsen al, als regerend kampioen!

In de MX1 klasse moet kersvers Open Nederlands Kampioen Marc de Reuver het opnemen tegen een sterke Belgische delegatie, al gaf Kevin Strijbos forfait.  Yentel Martens komt nog in aanmerking voor het brons.  Daarnaast komen ook nog Marvin Van Daele, Andy Truyts, Kristof Salaets, Kevin Wouts en Stijn Verstrepen in actie op het Peppelenbos. Uitkijken wordt het ook naar het MX1 debuut van Rinus Van De Ven, die in Harfsen op een KTM SX-F 350 start.

Met nog drie te vergeven titels zal de spanning zondag niet uit de lucht zijn in Harfsen. Ideaal dus om van een dagje uit, een dagje Peppelenbos te maken.  De wedstrijden vangen zondag om 12u00 aan. Het zijn dan de dames die de aftrap geven. Meer info en een wegbeschrijving vindt je hier.

Foto Credits: CDS Images