X

Yves Demaria naar Kawasaki Racing Team

Het transfernieuws blijft komen. Dit keer betreft het geen rijder maar wel een coach, meer bepaald voormalig wereldkampioen MX3 Yves Demaria. De Fransman zal volgend jaar de rijders van het Kawasaki Racing Team, Jonathan Barragan, Xavier Boog en Sébastien Pourcel bijstaan als sportief manager van het team. Dat betekent dat Sébastien Pourcel, wiens positie binnen het team afgelopen zomer wankelde, toch nog mag blijven. Allicht zit zijn sterke prestatie tijdens de Italiaanse GP in Fermo daar voor iets tussen.

Voor Demaria betekent de samenwerking met het Kawasaki Racing Team alvast een terugkeer. In de zomer van 1997 verruilde Demaria zijn Italiaanse Honda team al voor het team van wijlen Jan de Groot dat toen nog JHK Kawasaki heette.  Bij JHK verving Demaria zijn landgenoot Sébastien Tortelli. Demaria won in Indonesië meteen zijn eerste GP op de KX 250, door de beide manchezeges te pakken. Na een slecht verlopen seizoen 1998 scheidden de wegen van Kawasaki en Demaria.

De laatste seizoenen hield Demaria zich vooral bezig met de begeleiding van de Franse MotoGP-rijder Randy De Puniet (LCR Honda). Halverwege het huidige seizoen zette De Puniet echter een punt achter de samenwerking. Daarnaast was Yves Demaria ook de ontdekker van Christophe Charlier, die ook dit seizoen nog door hem werd bijgestaan.

Foto Credits: CDS Images