X

BK Motorcross 2011: van een naar twee dagen

Jarenlang werden de wedstrijden om het Belgisch kampioenschap motorcross op een dag afgewerkt. Trainingen, kwalificaties en manches vonden allemaal op zondag plaats. Vaak gold de training dan ook nog als kwalificatie. Daaraan lijkt volgend jaar een einde te komen want zowat iedere wedstrijd om het BK Motorcross 2011 zou over 2 dagen verlopen. Opmerkelijk is wel dat de Waalse proeven van het BK Motorcross al jarenlang over twee dagen gespreid zijn. Al staat de zaterdag daar geheel in het teken van de Waalse jeugdfederatie FPCNA. Hoe de organiserende Waalse clubs dit in 2011 zullen invullen is nog niet helemaal duidelijk. Duidelijk is wel dat de Vlaamse BK-organisatoren hun wedstrijd over twee dagen uitsmeren en zo eventueel plaats en tijd creeëren voor de komst van het BK Zijspancross en Quadcross.

Jarenlang werd er gediscussieerd over deze evolutie. Voorstanders wezen naar overige nationale kampioenschappen zoals de ADAC MX Masters of het Rockstar Energy Elite kampioenschap. Door de trainingen, en eventueel ook kwalificaties, op zaterdag te programmeren kregen jonge rijders de broodnodige “track time”. Bovendien zou een uitgebreidere kwalificatie een uitstekende leerschool zijn voor jonge wolven met EK- of WK-ambities. De tegenstanders wezen dan weer op de hogere kosten (meer benzineverbruik, banden, slijtage, enz…) en op het feit dat niet iedereen zich kan vrijmaken op zaterdag. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

In afwachting van de uiteindelijke beslissing kan je ons wel laten weten wat je hiervan vind. stem hieronder op de poll of stuur je reactie naar max@motocrossmag.be !

[poll id=”23″]

Foto Credit: CDS Images