X

Marco Melandri steelt de show als motorcrosser!

In tegenstelling tot de meeste van zijn asfaltcollega’s trekt kersvers Yamaha superbikerijder Marco Melandri zich ook in de modder prima uit de slag! Tijdens een speciale Wings for Life benefietrace in Faenza won Marco in de eindstand van  andere wegracers en Italiaanse beroemdheden. Melandri klopte ondermeer Andrea Dovizioso en supermotorijder Christian Ravaglia.

De kleine Italiaan, voormalig wereldkampioen 250cc, reed op een 2011 YZ450 F die was klaargemaakt door het Yamaha Monster energy MX Team. Het ging om een standaard motor die was uitgerust met een Akrapovic uitlaat en gezien het pluimgewicht van de sterrijder werd ook de vering zachter gemaakt. Melandri zei:  “Het is geweldig om zo’n leuke race te winnen natuurlijk! Ik ben altijd al een grote motorcrossfan geweest, vroeger trainde ik in dezelfde gym als Tony Cairoli en we zijn goede vrienden. Als ik de kans krijg ga ik ook wel een naar een motorcross GP kijken. Ik ben pas overgestapt op Yamaha en het is altijd leuke om een nieuwe samenwerking succesvol te kunnen beginnen!”

Wie zich een beter beeld wil vormen van Melandri’s kwaliteiten als crosser moet deze clip van vorig jaar maar even bekijken: