X

Succesvol MON MX-seizoen afgerond!

Het motorcross seizoen 2010 is na de laatste MON jeugdwedstrijd in Dongen en de Nationalen wedstrijd in Meijel succesvol afgesloten. Na een vol kalenderjaar, van bijna 100 wedstrijden, kan de MON tevreden terug kijken. Johan Becker, directeur MON, geeft aan tevreden terug te kijken op een succesvol motorcross seizoen met veel mooie wedstrijden: ” De tak motorcross is bij de MON in 2010 wederom gegroeid. Het aantal training- en startbewijzen is met ruim 10% toegenomen. De stijging van het aantal licenties komt voornamelijk voort uit de nog steeds toenemende interesse in de sport motorcross. Daarnaast kiezen veel motorcrosser in deze lastige economische tijden ervoor om zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen rijden voor zo laag mogelijke kosten. Dit is dan ook de belangrijkste doelstelling van de MON, om zoveel mogelijk motorsport voor de breedtesport aan te bieden op een betaalbare en veilige wijze.”

Terugblik 2010 Landelijke competitie
De Damesklasse van de MON is uitgegroeid tot een volwaardige klasse met een groei van bijna 60%. Ook de aantal jeugdrijders is wederom gestegen met een toename van 5%. De Jeugd is de toekomst, de MON zal het komend jaar aan de jeugdmotorcross veel aandacht blijven besteden. Nieuw in 2010 waren de klassen MX Open Nationalen en MX Open Inters, deze klassen zijn goed ontvangen en uitgegroeid tot twee volwaardige klassen.

Regiocompetitie Noord-Oost
De MON is begin dit jaar succesvol gestart met een Regiocompetitie Noord-Oost naast de reguliere landelijke motorcrosscompetities. Deze competitie is vooral gericht op de regionale rijders. De doelstelling van de MON is om een sterke breedtesportcompetitie in enkele regio’s te ontwikkelen waarbij vooral gericht wordt op de motorcrossers die niet aan de landelijke competities deelnemen. De status van de regiocompetities staat direct onder die van de landelijke motorcrosscompetities, maar boven de club en streekcompetities. Dit mooie resultaat kon uiteraard alleen bereikt worden in samenwerking met de MON verenigingen en de inzet van de vele vrijwilligers die er voor zorgden dat alle wedstrijden zo goed mogelijk zijn verlopen. De MON wil dan ook graag alle betrokkenen bedanken voor hun inzet en betrokkenheid.

2011 In 2011 streeft de MON er naar om weer een mooie volle motorcross wedstrijdkalender te presenteren. Alle wedstrijden vanaf 1 april zullen meetellen voor het kampioenschap.

Cross Certificaat Om de veiligheid op en rondom het circuit te waarborgen heeft de MON een Cross Certificaat ontwikkeld. Het is een initiatief van de Jeugd Commissie in samenwerking met de MON MX trainers. Het Cross Certificaat is in eerste instantie bedoeld voor nieuwkomers en jeugdige motorcrossers. In 2011 is het Cross Certificaat verplicht voor alle start- en trainingbewijshouders.

Rode nummerplaat In 2011 mogen ook de leiders van alle klassen in het MON kampioenschap met de felbegeerde rode nummerplaat rijden. Dit wordt bepaald door het klassement voor aanvang van de eerste manche. Meer informatie over de MON motorcrosswedstrijden 2010/2011 kunt u vinden op www.mon.nl.

MON Kampioenshuldiging Op 19 december in Boekel zullen alle MON MX kampioenen gehuldigd worden tijdens de Kampioenshuldiging in Boekel. Uiteraard worden dan ook de kampioenen van de overige takken van motorsport die bij de MON zijn aangesloten in het zonnetje gezet.

MON KAMPIOENEN 2010:
Damesklasse, Suzy Tausch
MX2 Junioren, Andy Giesbers
MX2 Nationalen, Tom de Vlieger
MX2 Senioren, Nicky van Rheenen
MX2 Inters, Martijn Romviel
MX1 Junioren, Chris Jansen
MX1 Senioren, Tom Reijnen
MX3 Junioren Sven Deutschmann
MX3 Senioren, Rob van Es
MX Open Inters, Jimmy Kaal
MX Open Nationalen, Jacky van Beusekom
Jeugd
Quad Special, Bryan van Dooren
65cc Kleine wielen, Loeka Thonies
65cc Grote wielen, Jeremy Quirijnen
85cc Kleine wielen A, Thijs Vissers
85cc Grote wielen, Jessy Neeleman
MX2 Jeugd, Gino Kraus

Regiocompetitie Noord-Oost
50cc Twan Wagenaar
65cc Kleine wielen, Gerard Kleinsmit
65cc Grote wielen, Mitchel van de Essenburg
85cc Kleine wielen, Jarno Zandbergen
85cc Grote wielen, Fabian van Weeghel
Damesklasse, Daisy Meijer
MX2 B Joris Nieuwenhuis
MX1 B Leroy van de Weerd
Veteranen, Henk Schoenmaker