X

Ton Van Grinsven wint strandrace Vlissingen!

De 25ste strandcross in Vlissingen kon op heel wat belangstelling rekenen. Sportief gezien werd het geen onbesproken editie want in de Superfinale werd gestart achter aan auto en dat verliep behoorlijk chaotisch. Ook de aankomst bracht meer onzekerheid. Omdat winnaar én strandracespecialist Ton Van Grinsven (#4 op de foto hiernaast) niet was geregistreerd werd in eerste instantie Mike Kras uitgeroepen tot winnaar! Op die manier miste Ton zelfs de huldiging.

Eerst wel en dan toch weer niet de winnaar: Mike Kras!

Spannend was het wel, zelfs na meer dan 23 minuten wedstrijd bedroeg het verschil tussen Van Grinsven, Kras en Patrick Roos nauwelijks een handvol seconden. De 42-jarige Van Grinsven reed trouwens een schitterende comebackrace. Drievoudig winnaar Patrick Roos won de kwalificatie maar moest afrekenen met koppelingsproblemen in de finale. Tim Godrie werd de eerste Belg.

In de MX2 was Sander Van Herpen de snelste voor Mark Boot en Mike Van Den Bogaert. Klik hier om de volledige resultaten van Vlissingen te bekijken.

Superfinale MX1
1. Ton Van Grinsven, 2. Mike Kras, 3. Patrick Roos, 4. Rinus Van De Ven, 5. Lukasz Lonka, 6. Amel Advokaat, 7. Roy Gijsel, 8. Stefan Hage, 9. Tim Godrie, 10. Corné Rosendal

Superfinale MX2
1. Sander Van Herpen, 2. Mark Boot, 3. Mike Van Den Bogaert, 4. Ivo Vink, 5. Jerry Nuydens, 6. Roy Hoeijmakers, 7. Steven Van De Pol, 8. Erik Koote, 9. Jordi Van Der Wiele, 10. Jan Blancquaert

Credit foto’s: Ronnysfoto