X

Arnaud Tonus naar Bike It Cosworth Yamaha

Ondanks alle inspanningen van teammanager Thomas Ramsbacher is het Suzuki Europe MX2 team er niet in geslaagd om Arnaud Tonus (19) te houden. Het zag er lang naar uit dat de beloftevolle Zwitser ook in 2011 voor Suzuki zou uitkomen, maar Suzuki MX2 fabrieksteam kreeg het budget voor een tweede rijder naast Valentin Teillet niet rond.

Tonus, dit jaar 7de in het WK, had eigenlijk een contract met Teka dat nu dus werd verbroken zodat hij kan overstappen naar het Britse Bike It Cosworth Yamaha team van Steve Dixon. Daar wordt hij teammaat van Zach Osborne. De deal raakte ondermeer rond dankzij de steun van Yamaha Europa, Yamha UK en Yamaha Zwitserland.

Steve Dixon: “Nadat de mogelijkheid zich aandeed om met Arnaud in zee te gaan is alles heel snel verlopen. Op enkele dagen tijd hebben we en test en een deal uitgewerkt. Ik sprak over deze mogelijkheid met Cosworth en zij waren heel enthousiast over het idee om met twee toprijders uit te komen. Voordien hebben we Paul Malin, Carl Nunn, Brian Jorgensen, Andrew McFarlane, Billy Mackenzie en Zach Osborne naar hun eerste GP overwinning geleid en ik ben er zeker van dat we met Arnaud Tonus in 2011 hetzelfde kunnen doen! Dit geeft ons een goede basis als team en hiermee valt er ook wat druk weg bij Zach Osborne. “

Naast Osborne en Tonus zullen ook Jason Dougan (MX1) en de jonge Ed Allingham (EMX2) voor Bike it Cosworth Yamaha uitkomen. Voor Dixon wordt het in 2011 zijn 22ste seizoen in de GP’s.

Credit foto: CDS, Bike It Cosworth Yamaha