X

Honda World Motocross stelt Gonçalves en Bobryshev voor

Twee nieuwe, snelle rijders: Rui Gonçalves en Evgeny Bobryshev, meer fabrieksondersteuning van Honda en vernieuwde ambitie. Het Honda Martin team werd vandaag feestelijk voorgesteld aan pers en publiek op de Motorcycle Live beurs Birmingham. Rond de voorstelling hing een sfeer van optimisme want na jaren van pech en blessures is het team van Paolo Martin klaar voor een nieuwe start. Honda Europa heeft een overeenkomst van drie jaar getekend met het Italiaanse team. Hierdoor kunnen Honda en het team ook eindelijk werk maken van een langetermijnstrategie. In het kader van deze samenwerking wordt het team trouwens herdoopt tot ‘Honda World Motocross’. Het Belgische LS Honda Racing is het fabrieksgesteunde team naast Honda World Motocross in het WK MX1.

Bijkomende reden tot optimisme zijn de uitstekend verlopen testen in Japan vorige maand. Met Bobryshev haalt Honda-Martin één van de revelaties van het voorbije seizoen binnen. De grote Rus maakte indruk in zijn eerste MX1-seizoen op de CRF450R met CAS-Honda. Zijn tweede plaats in Letland bewees dat J-Bob met een jaar meer ervaring wel eens regelmatig voor een podiumplaats zou kunnen vechten. Ook de Portugees Rui Gonçalves reed zijn eerste seizoen in MX1. De vicewereldkampioen MX2 van 2009 kende echter een moeizaam begin van het seizoen door een schouderblessure. Met een tweede plaats in Lierop liet ook RG zien dat hij potentieel heeft in de MX1.

In januari werken beide rijders een hoogtestage af in een Italiaans wintersportoord. Uitgebreide testen volgen nog in Sardinië waar gans het jaar door kan gereden worden. Beide rijders zullen hun wedstrijddebuut  voor Honda World Motocross maken in Mantova.

Rui Goncalves, Honda World Motocross
“Ik ben heel blij met deze kans, voor mij was het van groot belang om weer met een fabrieksteam in zee te kunnen gaan. Iedereen heeft er zin in en ik merk dat Honda weer hongerig is naar succes. De 2011 CRF450R is een uitstekende basis heb ik al kunnen merken. Om die motor naar mijn hand te zetten is een mooie uitdaging. Het team zelf voelt heel familiaal aa, maar aan de andere kant wordt er hard en professioneel gewerkt. December zal ik in Portugal doorbrengen, qua training ligt de nadruk op fysiek maar ik zal toch het contact met de motor bewaren.”

Evgeny Bobryshev, Honda World Motocross
“Het is heel positief voor mij om verder te kunnen werken met een motor en een fabrikant die ik ken. Dat ik nu voor het fabrieksteam kan rijden is weer een stap vooruit terwijl de Honda me gewoon perfect past! Het team is weliswaar nieuw voor mij, maar veel jongens kende ik al. Hopelijk kan ik volgend jaar weer vooruitgang boeken, mijn doel is om podiumplaatsen te halen en wie weet mijn eerste MX1 zege!”