X

Jubileumeditie voor Supercross Genève

Dit weekend wordt in Genève voor de 25e maal een Supercross verreden. Zwitserland mag dan geen echt motorcrossland zijn, maar als het op Supercross aankomt spelen de Zwitsers al jaren mee. Met Arnaud Tonus heeft het Alpenland voor het eerst sinds lang terug een rijder die een aardig stukje vooraan kan meeblazen. De Suzuki-rijder moet het in het Pal-Expo opnemen tegen een aantal Amerikaanse subtoppers als Davi Millsaps, Justin Brayton en Kyle Chisholm. Ook die andere Zwitserse crosstopper, Julien Bill, staat in Genève aan de start. Het leeuwendeel van het deelnemersveld bestaat echter uit Franse rijders, met Bercy revelatie Cédric Soubeyras op kop. Het wordt alvast uitkijken of de Sarholz KTM rijder met zijn tweetakt KTM SX 250 kan meestrijden voor een podiumplaats.

Ter gelegenheid van de 25e editie haalde organisator DPO ook een aantal legendarische Amerikanen naar de Zwitserse hoofdstad. Zo maken Ron “Dogger” Lechien, Guy “Airtime” Cooper en Mike Brown hun opwachting in het Pal-Expo. De organisatie kijkt niet alleen terug op 25 jaar Supercross Genève maar zorgt ook voor vernieuwing met een demo-wedstrijd voor Dames. Livia Lancelot voert  de meiden waaronder de Amerikaanse rijdsters Sarah Price en Tarah Geiger aan.

Voor de FMX inbreng moesten ze bij DPO niet ver kijken want met Mat Rebeaud hebben ze in Zwitserland een van de allerbeste freestylers ter wereld.  André Villa, Dani Torres en Edgar Torronteras zorgen mee voor de show.

Het allerbeste nieuws voor de motorcrossfans uit de Lage landen is wellicht dat  beide avonden (vrijdag en zaterdag) van de 25e Supercross van Genève LIVE te volgen zijn op Eurosport2, telkens vanaf 22u00. Yeah!!!

Foto Credit: CDS Images