X

SX Genève: Justin Brayton wint op vrijdagavond

Geen Davi Millsaps aan de start in Genève en dus was Justin Brayton de top dog van de Amerikaanse delegatie, een rol die hij  op vrijdagavond met verve vervulde. Millsaps was wel aanwezig in het Pal-Expo maar bleef met hevige rugpijn wijselijk langs de kant.

Halve Finale 1:

De eerste halve finale bleek de klapper van de avond te zijn.  Na een kopstart van Fabien Izoird nam Justin Brayton nog in de eerste ronde de leiding over. Achter hem ontspon zich een duelletje om de tweede plaats tussen Izoird en Cyril Coulon.  Izoird moest zich al vlug bij een derde plaats neerleggen. Achter het Suzuki-duo naderde publiekslieveling Cédric Soubeyras. De Sarholz KTM tweetaktrijder maakte vlug korte metten met Izoird en ging dan op zoek naar Coulon. De ervaren rot maakte het Soubeyras het leven niet makkelijk, maar uiteindelijk moest ook de Coquard-Suzuki rijder zich gewonnen geven. Ondertussen was Brayton vooraan aan z’n eigen tempo blijven cruisen. Een stuurfout (of was het concentratiefout) na de finish-jump deed hem op de verkeerde rijstrook belanden en zodoende was Brayton leider af. Soubeyras kwam dan even aan de leiding, maar vermocht niets tegen de snellere Brayton. In de laatste ronde zette Soubeyras nog een eindoffensief in en verplichte zo de Muscle Milk Toyota-Yamaha rijder om alles uit de kast te halen.

Uitslag: 1. Justin Brayton, 2. Cédric Soubeyras, 3. Fabien Izoird, 4. Christophe Martin, 5. Cyrille Coulon, 6. Josse Sallefranque, 7. Loïc Rombaut,

Halve Finale 2:

Gregory Aranda, de verrassende winnaar van de zaterdagse finale in Bercy, was de man van de tweede halve finale. Aranda pakte de kopstart, en leidde voor Mickaël Musquin (broer van) en good old Mike Brown. De ouderdomsdeken kon echter niet standhouden tegen de oprukkende Kyle Chisholm. Het maatje van James Stewart plaatste daarna nog een tussenspurtje en kreeg zodoende ook de oudste der Musquins te pakken. Achter het leidende trio was Arnaud Tonus aan een sterke inhaalrace bezig. De Zwitser wist Musquin de derde plaats af te snoepen, maar zou niet verder komen.

Uitslag: 1. Gregory Aranda, 2. Kyle Chisholm, 3. Arnaud Tonus, 4. Angelo Pellegrini, 5. Vince Friese, 6. Mike Brown, 7. Cédric Mannevy,

Last Chance:

De herkansing werd een kolfje naar de hand van Khounsith Vongsana. Na een holeshot van Thomas Ramette nam Vongsana de leiding over om ze niet meer af te staan.  Toch kreeg Vongsana de zege niet zomaar cadeau want hij moest alles uit de kast halen om een aandringende Davide Degli Esposti af te houden. Maar wat de Italiaan ook probeerde, hij raakte niet voorbij de KTM-rijder.

Uitslag: 1. Khounsith Vongsanan, Davide Degli Esposti, 3. Thomas Ramette, 4. Alexandre Rouis.

Finale:

Wie een boeiend kijkstuk had verwacht tijdens de finale, kwam helaas bedrogen uit. Izoird pakte terug de kopstart maar moest al heel vlug toekijken hoe Soubeyras en Brayton hem voorbij gingen.  Soubeyras mocht eventjes leiden, maar dan vond Brayton het welletjes. De Amerikaan ging de Fransman makkelijk voorbij. Even leek Soubeyras te kunnen aanklampen, maar dan ging Brayton er echt vandoor. Gregory Aranda wist na een inhaalrace nog als derde te eindigen.

Uitslag: 1. Justin Brayton, 2. Cédric Soubeyras, 3. Gregory Aranda

Foto Credits: Supercross.com,