X

Adam Chatfield is de beste in Goes

Na twee dagen Supercross waren de Britten met alle reekszeges in de Inters MX2  gaan lopen: Jack Brunell had twee reekszeges en de één-tegen-een op zijn naam, gescheven Adam Chatfield en Ashley Greedy hadden respectievelijk twee en één overwinning.  Dat was voor de finale van zaterdag. Ook Jurgen Wybo, Mike Kras en Shannon Terreblanche (winnaar in de herkansing) hadden snelle rondetijden laten optekenen.

De (Amerikaanse) SX-ervaring van Adam Chatfield gaf de doorslag!

Geen Jelle Grade in de finale. De sympahtieke BETEM-rijder had zijn enkel gekwetst. In een furieuze finale nam Jack Brunell de kopstart, maar Wybo zette alles op alles om terug te slagen en plaatsen goed te maken. Terwijl Brunell met Chatfield in zijn wiel vooraan wild te keer ging, verslikte Wybo zich in de tweede ronde op het wasbord. Ondertussen drong ook Mike Kras, die vierde lag, aan bij Wybo. Even leek het naar een duel met vier om de overwinning te gaan, maar toen Jurgen zich doodremde, was het over en uit. Van de koplopers was Chatfield nu duidelijk de snelste. Net over half wedstrijd ging Chatfield dan Brunell voorbij. De 23-jarige Engelsman controleerde en won voor zijn landgenoot. Kras werd derde voor Terreblanche, Greedy en Klijn. Dave Versluis, benadeeld door zijn 125cc tweetakt, liet zich wel positief opmerken. Hij eindigde in de finale 7de.

Voorafgaand aan de finale werd de afscheidnemende Rinus Van De Ven uitgebreid in de bloemen gezet. In 2012 mag Goes zich opmaken voor een jubileumeditie want dan bestaat de SX 20 jaar!

Klik hier voor alle uitslagen.

Finale zaterdag-Inters MX2

1. Adam Chatfield
2. Jack Brunell
3. Mike Kras
4. Shannon Terreblanche
5. Ashley Greedy
6. Maurice Klijn
7. Dave Versluis
8. Ludovic Macler
9. Dominique Thury
10. Matthias Plessers
11. Jeffrey Meurs
DNF Jurgen Wybo

Credit foto’s: ronnysfoto