Jelle Grade is klaar voor Goes

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jelle Grade rijdt dit weekend zijn eerste Supercross van Goes. De regerende kampioen bij de Inters MX1 van VLM stapt voor die gelegenheid op een 250F motor.Grade maakte in 2008 al eens kennis met Supercross, toen hij aan de Supercross van Göteborg deelnam. Ook toen zat hij op een Yamaha YZ250F. Dit keer komt hij echter beter voorbereid aan de start.

“Ik zal in Goes op de motor van mijn BeTeMo-Yamaha teammaat Jimmy Nevelsteen rijden. Jimmy woont bij mij in de buurt, wat het trainen op zijn motor uiteraard wat makkelijker maakte. Ondertussen heb ik drie motortrainingen op de Yamaha YZ250F achter de rug. Het rijden met die motor is toch best een serieuze aanpassing. Vorige week vrijdag ben ik het circuit gaan verkennen, zodat ik weet wat me dit weekend te wachten staat” vertelde Jelle aan MXMag.be. Grade zal het zaterdag in Goes tegen ervaren Supercrossrijders als Maurice Klijn, Mike Kras en Jurgen Wybo moeten opnemen.


Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …
 • Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  In Maggiora heeft Tim Gajser zijn vijfde pole-postion van het seizoen veroverd. De Sloveen won de kwalificatiewedstrijd tijdens de tiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MXGP voor Jeffrey Herlings en …
 • Everts pakt zijn tweede pole in de modder

  Everts pakt zijn tweede pole in de modder

  Voor de tweede keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 19-jarige crosser wist tijdens de Italiaanse Grand Prix te winnen op zaterdagmiddag voor Simon Langenfelder …
 • Dean Gregoire keert ziek naar huis

  Dean Gregoire keert ziek naar huis

  Na een keurige zesde tijd in de tijdtraining moet Dean Gregoire zich afmelden voor de wedstrijden. De Brabander is te ziek om tijdens de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap …