X

Villopoto en Hansen winnen Anaheim 1

Het nieuwe mx-seizoen is officieel gestart. Gisteren werd in Anaheim de eerste AMA supercross van 2011 gereden, Alle ogen werden gericht op Stewart, Reed en Dungey maar de naam Villopoto kwam slechts sporadisch in de pronostieken voor, getuige ook onze MXMag Poll. Na een zware blessure vorig seizoen was deze Kawasaki rijder echter supergemotiveerd om hard terug te slaan, wat hij ook deed in het Angel Stadium.

Tedesco nam de beste start maar moest na vier ronden toekijken hoe Villopoto de leiding overnam en meteen een kloof probeerde te slaan. Dungey startte als vierde, Stewart als 9e en Reed kwam na enkele bochten door op de 12e plaats. Vooraan sloeg Villopoto een kloof en werd nooit meer bedreigd. Dungey klom op naar de tweede plaats waar hij halfweg Stewart in zijn wiel kreeg. Stewart kon Dungey niet meer passeren en werd zo derde. Trey Canard werd mooi vierde en Chad Reed kon pas in de slotfase zijn handen leggen op de vijfde plaats.

Bij de Lites was het vooral uitkijken naar Ken Roczen. Na de mediahype die de Duitser de laatste weken kreeg waren alle ogen op hem gericht. Hij maakte de verwachtingen dan ook meteen waar door de snelste tijd te rijden in de eerste training. In de tweede training ging het echter mis toen hij werd geraakt door een andere rijder en van de baan mankte met duidelijk pijn aan het been.
De Lites finale werd uiteindelijk een PC Kawasaki-feestje, met Josh Hansen als overwinnaar. Hansen werd op het podium geflankeerd door zijn teamgenoten Broc Tickle en Tyla Rattray, die bij zijn SX debuut al meteen op het podium mocht klimmen. Roczen van zijn kant kende een slechte start in de finale. Hij kwam echter beetje bij beetje in het ritme en werd uiteindelijk zevende in zijn eerste SX race.

Resultaten Anaheim I 450

1. Ryan Villpoto
2. Ryan Dungey
3. James Stewart
4. Trey Canard
5. Chad Reed
6. Kevin Windham
7. Ivan Tedesco
8. Brett Metcalfe
9. Josh Grant
10. Andrew Short
11. Kyle Chisholm
12. Nick Wey
13. Kyle Regal
14. Mike Alessi
15. J Thomas
16. Justin Brayton
17. C Blose
18. M Boni
19. Davi Millsaps
20. T Hahn

Resultaten Anaheim I Lites West

1.    Josh Hansen
2.    Broc Tickle
3.    Tyla Rattray
4.    Martin Davalos
5.    Cole Seely
6.    Ryan Morais
7.    Ken Roczen
8.    T Baker
9.    N Paluzzi
10.    Eli Tomac
11.    A Balbi
12.    B Evans
13.    K Cunningham
14.    R Marmont
15.    C Gilmore
16.    B Rutherford
17.    T Bright
18.    D Tedder
19.    C Craig
20.    T Inglalss

Foto : Kawasaki