X

Eerste podium voor Roczen in Anaheim

In zijn vijfde SX wedstrijd is Ken Roczen erin geslaagd om op het podium te finishen. Het zat er al enkele weken aan te komen maar ondanks zijn snelheid kreeg Roczen vaak te kampen met overenthousiasme waardoor hij dan ten val kwam. Zijn teammanager Roger Decoster had hem aangegeven wat kalmer te blijven en wat defensiever te rijden, wat dit weekend loonde met een derde plaats na Josh Hansen en Eli Tomac na een superspannende wedstrijd.

Josh Hansen kwam in de training zwaar ten val in de whoops en brak hierbij zijn hand. De geruchten kwamen steeds sterker dat de leider van het kampioenschap out zou zijn maar Hansen beet door en verbeet de pijn. Hij won zijn heat en later ook de finale. In die finale kreeg hij echter af te rekenen met Eli Tomac en Ken Roczen. Deze drie vochten gedurende de ganse wedstrijd een verbeten strijd uit. Een klein foutje van Roczen zorgde ervoor dat hij in de slotfase nog een kloofje moest dichtrijden op de koplopers. De allersnelste lites ronde van de avond zorgde er nog voor dat de Duitser Tomac nog kon bedreigen voor de tweede plaats maar uiteindelijk was het Hansen voor Tomac en Roczen. Broc Tickle werd vierde en Kyle Cunningham vijfde. Tyla Rattray nam niet deel in Anaheim nadat hij donderdag op de persdag zwaar ten val kwam en hierbij zijn rug blesseerde.

Resultaten Lites Anaheim II

1. J. Hansen
2. E. Tomac
3. K. Roczen
4. B. Tickle
5. K. Cunningham
6. M. Davalos
7. R. Morais
8. B. Rutherford
9. R. Marmont
10. J. Decotis

Tussenstand Lites West

1. Josh Hansen – 113
2. Broc Tickle – 105
3. Eli Tomac – 91
4. Ryan Morais – 84
5. Cole Seely – 70
6. Ken Roczen – 69
7. Martin Davalos – 60
8. Kyle Cunningham – 60
9. Tyla Rattray – 58
10. Jimmy DeCotis – 51

In de SX klasse domineerde James Stewart van start tot finish. Hij kwam al na 1 ronde als leider door en sloeg een comfortabele kloof van 5s op Ryan Villopoto, die op zijn beurt Reed voorbleef. Pechvogel van de avond was Ryan Dungey, die na een mindere start halfweg de race de omloop verliet met een defecte ketting. Justin Brayton werd vierde, Trey Canard vijfde en Andrew Short behaalde met zijn KTM de zesde plaats, meteen zijn beste resultaat van het seizoen. Fabien Izoird, die Jake Weimer vervangt bij Kawasaki haalde de finale en werd daar 19e.  In de tussenstand voor het kampioenschap loopt Stewart nu uit tot  5 punten op Villopoto. Chad Reeds schuift door naar de derde plaats met reeds 27 punten achterstand op Stewart.

Resultaten SX Class Anaheim II

1. J. Stewart
2. R. Villopoto
3. C. Reed
4. J. Brayton
5. T. Canard
6. A. Short
7. I. Tedesco
8. K. Windham
9. B. Metcalfe
10. D. Millsaps

Tussenstand Lites West

1. James Stewart – 117
2. Ryan Villopoto – 112
3. Chad Reed – 90
4. Trey Canard – 87
5. Ryan Dungey – 79
6. Brett Metcalfe – 67
7. Andrew Short – 64
8. Kevin Windham – 59
9. Justin Brayton – 57
10. Ivan Tedesco – 48

Foto : F. Hoppen -KTM Images