Villopoto wint tumulteuze Atlanta SX!

Voor een bijna uitverkochte Georgia Dome in Atlanta, goed voor 69.517 fans, pakte Ryan Villopoto zijn derde overwinning van het seizoen. Hierdoor breidt RV ook zijn voorsprong in het kampioenschap uit. In de tweede race van de East Coast Lites klasse, pakte Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki’s Dean Wilson, de overwinning.

In Supercross finale ging de kopstart naar San Manuel Yamaha’s James Stewart, voor Chad Reed en Justin Brayton. Door een foutje van Stewart in de tweede ronde kreeg Reed de leiding in handen.  Reed zou het 15 ronden vol houden, maar in de 18de ronde kreeg de TwoTwo Motorsports rijder problemen met het inhalen van een achterligger. Stewart kon zo terrein goedmaken en zij aan zij met Reed aan de laatste ronde beginnen. Aan het begin van de whoops, dook Reed naar binnen tegen Stewart aan en de twee kemphanen kwamen ten val. Villopoto, die bijna de hele race derde hing, had het zich niet beter kunnen wensen!

Daarmee was de strijd tussen Stewart en Reed nog niet voorbij. Stewart en Reed vertrokken weer als tweede en derde, respectievelijk. Net voor de laatste bocht probeerde Stewart Reed te blokkeren, waardoor ze weer contact maakten. Ryan Dungey rook zijn kans en passeerde de twee superkampioenen en werd zo tweede. Reed werd uiteindelijk derde, Stewart vierde. Villopoto heeft nu 10 punten voorsprong op Stewart.

In de Supercross Lites race ging de holshot naar GEICO Honda’s Blake Wharton, voor zijn teamgenoot Justin Barcia en  Alex Martin. Wharton kon snel een voorsprong uitbouwen terwijl een spectaculair gevecht voor de tweede plaats achter hem begon. In de 11de ronde leek Wharton op weg naar de tweede zege van zijn carrière te winnen, maar hij kwam ten val. Dean Wilson maakte de resterende vier ronden makkelijk vol, en de Schot won zo zijn eerste SX! Justin Barcia werd tweede, Pto Circuit rijder Blake Bagget vervolledigde het podium.

Supercross Class Resultaten: Atlanta