X

BK MX 2011: sterke line-up bij Inters Open

Minder dan drie weken scheiden ons van de start van het BK Motorcross op 17 april in Mons. De inschrijvingen komen nog druppelsgewijs binnen bij de BMB, maar nu al is duidelijk wie de favorieten zijn.

Krijgen we  dit jaar een herhaling van 2009, toen Ken De Dycker en Clément Desalle het BK domineerden? Twee jaar later tekent Desalle opnieuw present voor een heel BK. In 2009 was de Waal de enige die de Suzuki-hegemonie wist te doorbreken. Regerend kampioen en teammaat van Desalle bij Rockstar Suzuki, Steve Ramon,  gaat in 2011 op zoek naar zijn zesde Belgische titel bij de Inters Open.

De voornaamste tegenstand voor Rockstar Suzuki zou weleens uit het LS Racing Honda kamp kunnen komen. Ken De Dycker wel nu eindelijk wel eens een Belgische titel behalen. Voor De Dycker’s teammaat Shaun Simpson wordt het zijn eerste volledige BK-campagne. Eerder maakte Simpson al wel kennis met de Kesterheide. De Schot lijkt nu al een mooie aanwinst voor de Belgische titelstrijd. Of Simpson zich ook daadwerkelijk in de titeldebatten weet te mengen valt echter nog af te wachten.

Dat het BK vorig jaar in de smaak viel bij Davide Guarneri blijkt uit het feit dat de Italiaan het BK boven het Franse Elite kampioenschap verkiest. Nochtans rijdt Guarnieri dit jaar bij Bud Racing Kawasaki in Franse loondienst. De Italiaan toonde vorig jaar al zijn kunnen op de Belgische omlopen en wordt ook in 2011 een outsider voor de Belgische titel.

Nog twee outsiders zijn Jeremy Van Horebeek en Kevin Strijbos. Van Horebeek liet zich in 2010 positief opmerken op een 450F motor. Dit jaar zou de kersverse KTM fabriekspiloot over een SX-F 350 kunnen beschikken in het BK. Voor Kevin Strijbos wordt 2011 een cruciaal seizoen. De Wuustwezelnaar is al een aantal jaren op zoek naar de vorm van weleer. Tijdens het voorseizoen liet de Delta Racing Suzuki piloot alvast sterke prestaties optekenen in het Open Italiaans kampioenschap.

Nick Triest en Jéremy Delincé sluiten het rijtje van vaste elite-rijders. De teammaats bij Diga Racing KTM werken dit seizoen voor het eerste een volledige campagne in het BK Inters Open af. Voor tweevoudig Belgisch kampioen  MX2 Triest wordt het zelfs een regelrechte vuurdoop bij de grote kanonnen.

Foto Credit: CDS Images