X

MX wereldtop verzamelt in Beervelde!

Oost-Vlaamse motorsportfans hebben lang moeten wachten op een wedstrijd van dit kaliber, maar sinds enkele jaren heeft MC Scheldeland een vaste plaats verworven op de kalender van de Lotto Trophy-BK motorcross. Ook dit jaar zakken de Belgische en internationale MX-tenoren massaal af naar de Meganck-Collewaert zandgroeve in Beervelde. Steve Ramon won er al twee keer, Ken De Dycker één keer. Clément Desalle dit jaar graag de Belgische titel wil heroveren op teammaat Ramon, maar moest tijdens opener in Mons de overwinning aan De Dycker laten. Beervelde wordt hoe dan ook dé ideale gelegenheid om de beste crossers ter wereld dicht bij huis aan het werk te zien tegen een democratische prijs!

Desalle en Ramon zullen in Beervelde zeker voor de overwinning strijden

BK én Beervelde in de lift!

Door de terugkeer van Mons, op 17 april, verloor Beervelde weliswaar zijn status als openingswedstrijd van het Belgische Kampioenschap, maar de Oost-Vlaamse BK manche groeit jaar na jaar qua publieke belangstelling en is hard op weg om een heuse klassieker te worden. Ondanks turbulente jaren met promotorperikelen, eerst Score Sports Marketing en vorig jaar het fiasco met 720 degrees, verkeert ook de nationale titelstrijd zelf in een blakende gezondheid.  Het BK wordt voortaan in alle opzichten door de organisatoren zelf bestierd. Van zes wedstrijden breidde de cyclus dit seizoen uit naar zeven wedstrijden, vier in Vlaanderen en drie in Wallonië. Daarnaast wisten de organiserende clubs ook een stevig mediaplan uit te dokteren met ruime aandacht op TV via Life! TV, VT4, RTL, RTBF en Motors TV. Sporza zal voor minstens vijf wedstrijden zelfs verslag uitbrengen op zondagnamiddag.

Indrukwekkend deelnemersveld

Ook Max Nagl kan uitstekend zijn mannetje staan in het zand. Kan hij in Beervelde verrassen?

Het indrukwekkende vaste deelnemersveld met tweevoudig wereldkampioen Steve Ramon, Kevin Strijbos, Clément Desalle, Davide Guarneri, Ken  De Dycker, Shaun Simpson, Nick Triest, Jeremy Delincé en Manuel Priem wordt in Beervelde nog uitgebreid met Max Nagl (Red Bull-KTM) en Tanel Leok (TM Racing).  Naast het hoogwaardige deelnemersveld, dat maar liefst acht GP-winnaars op de been brengt, kan Beervelde ook rekenen op een spectaculaire, eigenzinnige omloop. Qua close racing hebben ze in Beervelde bovendien een benijdenswaardige reputatie hoog te houden.

Unieke wallride

Hoewel het Meganck-Collewaert circuit voor deze vierde editie helemaal werd hertekend, is parcoursbouwer Alain Roels er echter gerust in. “We hebben keihard gewerkt  om de rijders opnieuw een toffe omloop te bezorgen waar zowel de wereldtop als de amateurs zich op kunnen uitleven. De ondergrond is natuurlijk zanderig. Daarom zal het zeker bij de Inters een heel fysieke slag worden want zij rijden drie manches. De eerste reeks duurt 20 minuten plus één ronde, de tweede 25 minuten plus één ronde, de laatste reeks gaat over 30 minuten plus één ronde.” Door kunstmatige bermen heeft het publiek alvast een mooi overzicht op de actie. De gigantische, hoge kombocht/wallride gevolgd door een grote tafelberg belooft nu al één van de absolute pleisterplaatsen te worden!

Praktisch

 

Vanuit Antwerpen kan je het Meganck-Collewaert circuit bereiken via afrit 11-Beervelde op de E17. Vanuit Brussel neem je afrit 4 (R4) Destelbergen centrum-Zele.  De inkomprijs is 23 euro, (toegang paddock inbegrepen). De toegang is gratis voor al wie jonger is dan 14.

Credit foto’s: CDS