GP MX2 Sevlievo: reacties

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Ken Roczen, Red Bull Teka KTM (1-1, GP-winnaar)

“Ik wou gewoon aan de leiding hangen en mijn eigen wedstrijd kunnen rijden. Ik had een geweldige wedstrijd. Ik ben erg tevreden en iedereen doet uitermate zijn best. Ik hoop dat ik zo verder kan doen tijdens de komende GP’s. Nu komt Valkenswaard en circuit waar ik van houd en ik ga er mijn best proberen te doen.

Tommy Searle, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki (2-2, tweede)

“Ik verwachtte van Roczen dat hij snel zou zijn, maar ik lig niet echt van hem wakker. Hij pakte twee keer de kopstart en kon zo beide reeksen controleren. Ideaal gezien had ik sneller in tweede positie moeten hangen om dan zo zijn lijnen te bestuderen. In de starts trok ik echter telkens wheelies en tegen dat ik Herlings voorbij was, was Roczen er al vandoor.  Ik kwam naar hier om het kampioenschap goed te starten en dat deed ik ook. De motor loopt uitstekend en ik ben er zeker van dat ik even snel kan gaan als Roczen. Het kampioenschap zit echter nog maar in zijn beginfase, maar mijn gloriemoment moet nog komen.”

Jeffrey Herlings, Red Bull Teka KTM (5-3, derde)

“Ik had dit weekend op een tweede plaats gehoopt en had verwacht dat ik iets sneller zou zijn. In de komende weken moet ik aan mijn snelheid werken. Ik heb dit jaar nog niet echt veel gereden en dus moet ik nog een beetje wedstrijdritme opdoen. Mijn belangrijkste doel dit jaar is regelmatig rijden en 2e of 3e worden in het kampioenschap.  Nu verwacht iedereen dat ik ga winnen in Valkenswaard, maar ik ga gewoon het beste van mezelf geven, meer kan ik toch niet doen.”

Gautier Paulin, Monster Energy Yamaha (3-7, vierde)

“De eerste manche was goed maar het circuit lag er hard bij en was bovendien besproeid, daar had ik wel wat moeite mee. Normaal gezien houd ik van Sevlievo, maar vandaag was het een ander circuit. Ik had slechte starts en het was ook moeilijk inhalen. Het deed me denken aan Loket waar je de rijder voor jou amper kan inhalen. Dit is de eerste GP en iedereen wou meteen al een goed resultaat, ik ben dus niet teleurgesteld met mijn vierde plaats want het kampioenschap begint nog maar net. Ik ben tevreden over de prestaties van de motorfiets en ook de vering was erg goed. Met deze motorfiets is elke sessie plezant. We blijven uiteraard verder werken want je kan nooit perfectie hebben. Maar het team werkt hard en we blijven er voor gaan. Ik moet nog wat aan snelheid winnen maar qua fysiek zit ik wel goed. De beide manches vormden geen probleem voor mij en ook mijn rondetijden zaten goed.”

LEES MEER  Gallery: Zwarte Cross 2024 XXL

Zach Osborne, Bike-It Cosworth Wild Wolf Yamaha (7-4, vijfde)

“Dit was een behoorlijke start van het seizoen, een productief weekend en ik zit dichtbij het punt waar ik wil staan. In de eerste reeks was ik wat nerveus en te gespannen maar daar moest ik gewoon doorheen. In de tweede reeks zat het beter, ik kon wat sneller rondgaan en werd vierde. Ik zit wel een beetje met het resultaat in mijn maag want ik vond dat ik hier vandaag eigenlijk op het podium had moeten staan. Op de drie GP’s die ik hier gereden heb was dit mijn beste resultaat, ik heb duidelijk vooruitgang geboekt. Ik moet nog aan mijn openingsronden werken maar ik heb hier toch een zeker basis gelegd.”

Jeremy Van Horebeek in overleg met KTM-teambaas Stefan Everts.

Jeremy Van Horebeek in overleg met KTM-teambaas Stefan Everts.

Jeremy Van Horebeek, Red Bull Teka KTM (6-5, zesde)

“Ik had vooraf iets meer van dit weekend verwacht, maar als eerste GP van het jaar was dit wel goed voor mij. Ik had tweemaal een goede start maar kon op zondag nooit echt in mijn ritme komen. Ik werd 5e en 6e wat behoorlijk was, maar er zijn nog punten waar ik moet aan werken. Nu kijk ik uit naar Valkenswaard al was zand nooit echt mijn favoriete ondergrond. Afgelopen winter heb ik met Stefan Everts echter veel in het zand getraind en zodoende ben ik goed voorbereid.”

Arnaud Tonus, Bike-It Cosworth Wild Wolf Yamaha (4-8, zevende)

“Ik reed een sterke eerste manche, zeker als je mijn slechte start meerekent. Ik heb gewoon alles gegeven om terug te komen. Mijn rondetijden waren constant en ik eindigde dan ook mooi als vierde. Maar ik ben waarschijnlijk te diep gegaan want na een kwartier in de tweede manche moest ik het tempo laten zakken en op zeker spelen. Dat was geen makkelijke beslissing. Ik moet aan mijn starts werken om verder vooraan te zitten en daarna mijn eigen ritme te kunnen vinden. Zowel de motorfiets als het team zijn heel goed. Op dat gebied kan ik niet tevredener zijn.”

Max Anstie, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki (8-6, achtste)

“Dit was mijn allereerste GP en het is helemaal anders dan een AMA National. Ik kwam naar hier zonder te weten wat ik kon verwachten dus ben ik blij om Bulgarije te verlaten met twee top-10 resultaten. In de kwalificaties was ik wat nerveus en maakte ik een paar foutjes. Vandaag bouwde ik echter zelfvertrouwen op en elke manche ging beter en beter. Met deze ervaring erbij zal ik sterk voor de dag komen in Valkenswaard. Mijn conditie is goed maar ik zit momenteel misschien maar aan 70%. Het is een lang seizoen en ik wil pas tegen juni pieken. Ik zit nog in een opbouwende fase en ik ben er zeker van dat ik voor het einde van het seizoen meerijdt voor een top drie klassering. Ik voel me nu goed  en ook de motorfiets voelt goed aan. Het liep vandaag gesmeerd en dus kan ik tevreden zijn.”

LEES MEER  Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

Joël Roelants, Nestaan JM Racing KTM (10-12, tiende)

“Het lukte me een heel weekend niet om in het juiste ritme te geraken. In de eerste manche hing ik lang 13e maar wist ik uiteindelijk nog twee plaatsen op te schuiven. In de tweede manche reed ik bijna de hele tijd op plaats 12. Misschien kwam een circuit als Sevlievo nog wat te vroeg op het seizoen. Maar de betrachting voor dit seizoen is een plaats in de top 5 van de WK-Eindstand. Dan mag je niet rekenen op tegenslag van andere rijders.”

Glen Coldenhoff,  Jumbo TvE Yamaha (15-13, veertiende)

“Ik had niet zo’n goede start maar kwam toch als achttiende door na een ronde daarna wist ik me naar voor te werken. Ik hing lang op de vijftiende plaats en opende dan een aanval op de veertiende plaats. Die zou ik echter nog kwijtspelen en als vijftiende over de streep komen. In de tweede manche verliep de start weer niet naar wens. Ik kwam als 18e door maar wist dan toch op te rukken naar plaats 13 toen was het gewoon een kwestie van uitrijden.”

Nick Triest, Diga Racing KTM (22-17, negentiende)

Nick Triest kende een moeizame WK-start in Sevlievo.

“Ik had niet zo’n beste start, ik reed stroef en het duurde een paar onden voor ik het juiste ritme vond. Even reed ik op de 20 plaats maar in de laatste twee ronden verloor ik terrein. In de tweede reeks startte ik beter en rukte ik op naar de 17e plaats. Daar kreeg ik Roelants en Coldenhoff in het vizier. Een crash in de eindfase kostte me een plaats, maar ik finishte toch nog als 17e.”

Foto Credits: KTM Images/ Ray Archer, Diga Racing/Bavo Swijgers

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …