BK Enduro: Melotte en Goblet te sterk

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na de chronoproblemen van de vorige wedstrijden, was het goed om te constateren dat de BMB de koe bij de horens had gevat. In Bilstain verliep alles normaal. Een wolkbreuk in de vroege namiddag werd echter een beslissende factor in de sportieve strijd.

De wedstrijddag was zonnig begonnen in Bilstain. Op sommige plaatsen bleef het stof zelfs tussen de bomen hangen. De Belgische rijders kregen het gezelschap van enkele sterke buitenlanders zoals Marco Teunissen en Aigar Leok. De TM-fabrieksrijder moet ervaring opdoen in het Enduro en dus was Bilstain geknipt voor hem.

Aigar Leok moest in Bilstain leergeld betalen.

Voor de wolkbreuk leidde Jean-François Goblet in het Scratch-klassement voor Cédric Melotte. De plotse zware regenval leidde tot de annulatie van twee Specials. Op de derde Special verloor Goblet kostbare tijd op Melotte. De proeven lagen er nadien glad bij, maar zouden in de loop van de namiddag gedeeltelijk terug opdrogen. Melotte kon echter optimaal profiteren van de stortbui en veroverde zo de leiding. De Namenaar zou de leiding niet meer afstaan. Toch was het verschil tussen Melotte en Goblet minimaal: amper 6 seconden. En dat na alles bij mekaar 46 minuten aan Specials! Dat Melotte en Goblet momenteel de sterkste Belgische Endurorijders zijn blijkt uit de voorsprong van het duo op de achtervolgers. Zo telde, Cédric Cremer, derde in de Scratch maar liefst 2min20 achterstand op winnaar Melotte.

De trialervaring van Roel Verpoorten kwam goed van pas.

De trialervaring van Roel Verpoorten kwam goed van pas.

Bilstain was niet voor niets jarenlang de plaats van handeling voor de Belgische GP Trial. En ook nu waren de rijders met trialervaring licht bevoordeeld. Roel Verpoorten pakte op die manier de zege bij de Inters E1. De HM-Honda Leclerq-rijder deed bovendien een goede zaak in het kampioenschap. Charles-Antoine Allegra, verloor in Bilstain de leiding in het BK E1 toen hij uitviel. Verpoorten trekt dit weekend dus als leider naar Rocroi. In Bilstain kreeg hij op het podium het gezelschap van de Nederlander Marco Teunissen en Adrien Vandommele.

Goblet bouwde in de E2 met een nieuwe overwinning zijn voorsprong verder uit. Cédric Cremer werd 2e, gastheer Dani Crosset 3e. Bob Van Looveren werd 7e. Opvallend was het uitvallen van Michaël Vukcevic en ook Aigar Leok haalde de finish niet.

Wim Vanderheyden tijdens een van de eerste ronden.

Wim Vanderheyden tijdens een van de eerste ronden.

Bij de Inters E3 zijn de tweetaktrijders nog steeds heer en meester. Zo reed in Bilstain de volledige top-5 op een machine zonder kleppen. Melotte was uiteraard de logische winnaar voor good old Thierry Klutz, die merkgenoot Kevin Gauniaux achter zich wist te houden. Wim Vanderheyden werd 4e.

De Belgische endurorijders krijgen nauwelijks respijt want volgende zondag volgt de volgende BK-proef al in het Franse Rocroi.

Uitslagen Enduro du Ru de Villers (Bilstain)

Scratch: 1. Cédric Melotte, 2. Jean-François Goblet, 3. Cédric Cremer, 4. Thierry Klutz, 5. Kevin Gauniaux, 6. Daniël Crosset, 7, Roel Verpoorten, 8. Marco Teunissen, 9. Adrien Vandommele, 10. Wim Vanderheyden, 11. Frédéric Gauniaux, 12. Jérôme Martiny, 13. Steve Goblet, 14. Bertrand Bailleux, 15. Bob Van Looveren.

Inters E1: 1. Roel Verpoorten, 2. Marco Teunissen, 3. Adrien Vandommele, 4. Frédéric Gauniaux

Inters E2: 1. Jean-François Goblet, 2. Cédric Cremer, 3. Daniel Crosset, 4. Jérôme Martiny, 5. Steve Goblet, 6. Bertrand Bailleux, 7. Bob Van Looveren, 8. Thierry Wansart

Inters E3: 1. Cédric Melotte, 2. Thierry Klutz, 3. Kevin Gauniaux, 4. Wim Vanderheyden, 5. Karadeg Lamberty, 6. Jérémie Fraselle.

Foto Credits: Fdavid.be

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen startten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist te winnen voor landgenoot Lucas Coenen (foto). Gajser …
  • Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen start Tim Gajser vanaf de pole-position. De Honda-rijder wist de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te winnen voor Jorge Prado …
  • Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Voor de derde keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 20-jarige crosser wist tijdens de Grand Prix van Turkije te winnen voor Lucas Coenen en …
  • Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Tijdens de tiende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc heeft Mathis Valin de eerste manche gewonnen. De Kawasaki-rijder wist de Yamaha-rijders voor hem te verschalken in de eerste ronde waarna …