X

BK Enduro: Preview Rocroi

Zondag wordt het eerste luik van het BK Enduro afgesloten met de Enduro de Rocroi. Drie weken na de wedstrijd in Buzancy steken de Belgische endurorijders weer de Franse grens over.  Het pittoreske vestingstadje Rocroi is op een paar jaar tijd, een vaste waarde op de kalender van het BK Enduro geworden.

In Rocroi zullen we echter de winnaar van vorig weekend, Cédric Melotte, moeten missen. Voor de Gas Gas-rijder primeert het Italiaanse kampioenschap E3 en dus is hij zondag aan de slag in Fener. We krijgen dus allicht geen prestigeduel om de zege in het Scratch-klassement zoals we dat in Bilstain tussen Melotte en Jean-François Goblet zagen.

Roel Verpoorten kan in Rocroi al een stap richting titel zetten.

In de wijde omgeving rond Rocroi moeten de Inters, Beloften en Nationalen zondag maar liefst 360 km of 3 ronden van 120 km afwerken. Per ronde zijn er drie Specials voorzien. Een daarvan is een special in lijn, de overige twee zijn proeven op  een weiland.

Bij de Inters E1 kan Roel Verpoorten dit weekend zijn voorsprong verder uit te bouwen. Door het ontbreken van Charles-Antoine Allegra in Rocroi (niet op de deelnemerslijst) krijgt de spankracht in het E1 kampioenschap wel een fikse knauw.

Voor de Inters E3 liggen de kaarten  nu allicht helemaal anders. Zowel Wim Vanderheyden, Kevin Gauniaux als Thierry Klutz maken kans op de zege.

In de Koninginsklasse, de Inters E2, is het verschil tussen Jean-François Goblet en Cédric Cremer nog steeds klein. Het kampioenschap kan dus nog alle kanten op. Door het uitvallen van Michaël Vukcevic in Bilstain heeft de jonge Jérôme Martiny de 3e plaats in de BK-stand overgenomen. Bob Van Looveren staat samen met Thierry Wansart op een gedeelde vierde plaats.

Bob Van Looveren houdt goed stand in de top-5 van de Inters E2.

Het wordt dus in Rocroi nog éénmaal strijden om elk BK-punt, alvorens het drie maanden lange zomerreces in te gaan.

Foto Credits: Fdavid.be