X

Bob Van Looveren over Buzancy

Een van de Belgische smaakmakers in Buzancy was zeker Bob Van Looveren. De Wuustwezelnaar bewees in de Franse Ardennen dat je met een 250cc tweetaktmachine nog behoorlijk competitief kan zijn in de Koninginneklasse. Na 3 wedstrijden bezet Van Looveren overigens de 6e plaats in het BK E2, op één puntje van de als 5e geklasseerde Thierry Wansart. Van Looveren is bovendien ook de eerste tweetaktrijder in het BK E2.

“Ik vond dit veruit de mooiste Enduro van het hele BK” steekt Van Looveren van wal. “Van het hele traject voerde hooguit 5 km over asfalt. Het overgrote gedeelte van de verbindingsritten bestond uit bospaden en nog eens bospaden. Gezien de zomerse hitte was dit echter geen overbodige luxe. Het is wel spijtig dat er veel jongens verstek gaven. Al heeft dat natuurlijk ook met het samenvallen met de EK-ronde in Polen te maken”.
Ook over de beide Specials was Bob te spreken. “De tweede special was meer een typische enduroproef: een licht hellend weiland met twee passages in een bosje. Op de eerste passage van de ronde, een heel mooi motorcrosscircuit met enkele stukken in een bos, was je als motorcrosser in het voordeel” aldus de rijder van AMC Wuustwezel.
“In mijn ogen hadden diegenen die in Buzancy afwezig waren, weer maar eens ongelijk” besluit Van Looveren.

Foto Credit: TKO/FDavid.be