X

Cédric Melotte rijdt resterende GP’s in EWC

Na diens sterke debuut op de Gas Gas EC 250 4T tijdens de Portugese Enduro-GP blijft de Catalaanse motorfabrikant Cédric Melotte steunen in het WK E1.

Melotte zal de 6 resterende wedstrijden van de EWC-kalender afwerken op een EC 250 4T, te beginnen met de Italiaanse GP op Sicilië van komend weekend. “Tijdens de Italiaanse GP moet ik het nog stellen met de motor waarmee ik in Portugal reed, maar vanaf de Turkse GP begin juni kan ik over een EC 250 4T 2012 beschikken. Het Spaanse moederhuis van Gas Gas heeft daarvoor een budget uitgetrokken. Het is dan aan mij om die motorfiets verder te ontwikkelen, tijdens het EWC” aldus Melotte.
Naast het EWC is de Namenaar ook actief en de Italiaanse en Belgische kampioenschappen. Daar rijdt hij dan op een EC 300 tweetaktmachine in de E3 klasse. Het hoofddoel voor Melotte is echter niet het EWC maar wel het Italiaans kampioenschap E3. “Na mijn titel van vice-kampioen vorig jaar, zou ik dit jaar graag Italiaans kampioen E3 worden. In het EWC mik ik op een top-5 klassering in de eindstand.  Op dit ogenblik  word ik zowel door de Italiaanse als Belgische importeur van Gas Gas gesteund” licht Melotte toe. “Toch is endurorijden niet mijn beroep. Op termijn hoop ik dan ook terug het statuut van professioneel piloot te krijgen om me volledig op het sportieve te kunnen concentreren” besluit Melotte.
Foto Credit: FDavid.be