Enduro van Buzancy: Vini, Vidi, Vinci voor Smets

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Enduro van Buzancy telde dan wel niet mee voor het BK bij de Inters en Beloften, toch stond er nog voldoende schoon volk aan de start in de Franse Ardennen.

De Belgische enduristen deelden het 100 km lange traject met de jongens uit het Zwitsers kampioenschap en zes Franse regionale kampioenschappen. Opvallendste blikvanger langs Belgische zijde was Joël Smets. Smetske rukte voor de eerste keer dit seizoen uit in een euh, Belgische Enduro en dat zal de concurrentie geweten hebben. Geen enkele Belgische rijder bleek bij machte om de MotoMondo Husqvarna-rijder af te stoppen. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat regerend Belgisch kampioen E2 Jean-François Goblet op het appel ontbrak.

Christophe Descamps lijkt zijn draai gevonden te hebben in het BK Enduro.

Christophe Descamps lijkt zijn draai gevonden te hebben in het BK Enduro.

Smets opende sterk door de eerste Scratch-tijd te draaien op de eerste Special van de dag, een oud motorcrosscircuit. Even kon Smets’ voormalige collega uit de 500cc GP’s, Thierry Klutz, terugslagen met een eerste tijd op de tweede special. Dat zou echter de laatste keer zijn dat Smets niet de eerste tijd liet afdrukken op een Special. De Desselnaar domineerde daarna de 2e en 3e ronde en pakte uiteindelijk de zege in de (Belgische) Scratch en bij de Belgische Inters E2. In de eindstand moest Smets de Zwitser Christophe Robert voor zich dulden. Ook sterk was de prestatie van Bob Van Looveren. Soepele Bob draaide in Buzancy constant vooraan mee en werd uiteindelijk 3e in de Belgische Scratch. Opmerkelijk want Van Looveren deed dat op relatief bescheiden materiaal. In de E2 eindstand gaat Van Looveren Christophe Descamps vooraf.

De zege in E3 ging naar BK-promotor Thierry Klutz voor Wim Vanderheyden en Benjamin Defrere. Geen enkele Inter E1 verscheen aan de start in Buzancy. De complete uitslagen van de Enduro van Buzancy vindt u hier.

Foto Credits: MotoMondo/Husqvarna, TKO/FDavid.be

Uw reacties