X

Jeremy Van Horebeek laat het hoofd niet hangen

Andere rijders zouden we met gelijkaardige blessures wellicht  niet meer zien als toeschouwer. Maar niet zo met Jeremy Van Horebeek die zondag gewoon in Beervelde was om er de verrichtingen van zijn collega’s in het Belgian MX Championship te volgen. Tijdens de openingsronde van de Lotto Trophy in Mons ontwrichtte de Brabander zijn rechterschouder. Daarop bleek een operatie noodzakelijk. Vorige week was hij er in Valkenswaard al bij, afgelopen zondag in Beervelde. Ondanks zijn blessure liet Jerre nog een positieve indruk na. “Out maar zeker niet down” zo dachten wij nadat we hem even gesproken hadden.

Klonken de eerste berichten over zijn schouderblessure nog relatief optimistisch dan blijkt de werkelijkheid toch even anders. Van Horebeek: “Ik moet  mijn arm nog vier weken in een mitella dragen. Daarna pas kan ik met de revalidatie beginnen”.

Dat betekent wellicht dat we Jerre niet voor augustus aan de start van een MX2 GP zullen zien. “Ik durf zelfs niet te voorspellen of ik er in Lommel wel bij zal zijn als rijder. Maar in augustus zou ik toch terug moeten beginnen rijden.” Een seizoen om zo vlug mogelijk te vergeten dus. Al kan Van Horebeek misschien wel nog mooie resultaten laten optekenen in de laatste GP’s.
Betekent dit geplaagd GP-seizoen dat we  Jeremy ook volgend jaar nog in de MX2 zien? “Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik vind het toch stilaan tijd om mijn blik richting MX1 te wenden. Vorig jaar heb ik, zonder al te veel training op die motor, met een 450 in het BK gereden. En daar kon ik best wel mee overweg. Maar op dit ogenblik is er echter nog niets concreets” besloot Van Horebeek.
Foto Credit: CDS Images