X

UMC-kampioenschap begint in Boortmeerbeek

De motorcrossmindede gemeente Boortmeerbeek tekent op zaterdag 7 en zondag 8 mei as voor een heuse primeur. Dan wordt in de Witloofgemeente namelijk de allereerste UMC Interbonden-confrontatie. Rijders uit VMCF en VLM nemen het daarin tegen mekaar op. Gelegen op de grens tussen de actieterreinen van beide federaties vormt het Industriepark van Boortmeerbeek het ideale decor voor deze eerste krachtmeting.

Op zaterdag 7 mei staan er drie reeksen voor Oldtimer-motoren op het programma. Daarnaast komen ook de jeugdreeksen (Initiatie-Nieuwelingen-Aspiranten) in actie. Ook de recreatierijders zonder vergunning krijgen startgelegenheid.

Op zondag 8 mei volgt dan de Interbonden-confrontatie tussen VMCF en VLM. Maar liefst 13 verschillende klassen, variërende van Beloften-Aspiranten MX2 tot Zijspannen komen dan in actie.

Klapstuk van de veiling wordt uiteraard de schok tussen de Inters van VMCF en VLM. Zowel de Inters MX1 als MX2  komen gezamenlijk in één reeks uit.  De kwaliteit die zondag achter het starthek zal staan, mag best gezien worden. Van VMCF-zijde nemen jongens als David Cools, Dennis Dierckx, Kevin Reynaert, Vincent Collet, Gaëtan Van Den Bossche en Tom Schepmans het op tegen de VLM-delegatie. Die is samengesteld uit rijders als ex-wereldkampioen MX3 Sven Breugelmans, Jeff Cloots, Jelle Grade, Kenny Janssens, Jonathan Banken en Wesley Verheyen.

De Open Inters klasse werkt twee manches af: om 13u15 en 17u45.

Het circuit van Boortmeerbeek ligt langs de Industrieweg te 3190 Boortmeerbeek en is makkelijk te bereiken via afrit 11 (Zemst) van de autosnelweg E19.