X

WK MX2: reacties na Glen Helen

Ken Roczen, Red Bull Teka KTM: GP-winnaar (1-1)
“Ik had een paar leuke duels met Jeffrey. Ik maakte enkele fouten waar ik niet bepaald blij mee ben, maar ik hou wel van in de modder rijden. Hier is het eerder zanderig en ik wist dat Jeffrey dus snel zou zijn. Ik wist echter beide manches te winnen en dus was het goed.”

Jeffrey Herlings was tevreden met de 2e plaats.

Jeffrey Herlings, Red Bull Teka KTM: 2e overall (2-2)
“Ik ben echt tevreden, het was een goed weekend. In de tweede manche wou ik voor de winst gaan maar ik maakte een fout en kwam daardoor bijna ten val. Daarna besloot ik dan maar om gas terug te nemen en voor de tweede plaats te gaan.”

Tommy Searle, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki: 3e overall (5-3)
“De eerste manche verliep niet volgens plan. Ik crashte al in de eerste ronde en kreeg daardoor water in mijn crossbril. Na een paar ronden moest ik hem dan ook afnemen en dat maakte het rijden moeilijk. Ik reed achter Harri Kullas en normaal gezien ben ik sneller dan hem. Maar telkens ik in zijn kielzog kwam kreeg ik modder en zand in mijn ogen. Naar het einde toe moest ik zelfs stoppen om mijn ogen schoon te maken. Ik was dus erg teleurgesteld om als vijfde te eindigen. De tweede reeks verliep beter omdat ik derde werd en zo opnieuw op het podium terecht kwam. Ik had meer van dit weekend verwacht maar in de gegeven omstandigheden was het niet zo slecht. Ik was namelijk de hele week ziek. In de tussenstand sta ik er nog steeds goed bij, mijn dagje komt nog wel.”

Max Anstie, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki: 4e overall (3-5)
“Het was leuk om gedurende een paar weken terug in de States te zijn om deze GP voor te bereiden. Dat bleek ook uit het feit dat ik erg dicht bij het podium zat dit keer. Dat was ook mijn bedoeling geweest. Tijdens de eerste manche was het circuit nog behoorlijk modderig, maar ik raakte gelukkig vlug naar voren toe. Nadat ik als 8e gestart was hing ik halfweg de manche op de derde plaats. Maar de leiders waren toen al te ver weg. In de tweede manche stoomde ik al vlug door naar de vierde plaats, net achter Tommy. Zach Osborne zou me in de voorlaatste ronde nog te grazen nemen.  Ik was dan ook gefrustreerd omdat allereerste podium op het laatste moment nog kwijt te spelen. Maar niettemin besloot ik de dag met evenveel punten als Tommy en zat ook mijn snelheid goed. We hebben dus weer een stap voorwaarts gezet en ik sta nu vijfde in de WK-stand.”

Zach Osbourne had meer verwacht van zijn thuis-GP.

Zach Osborne, Bike It Cosworth Yamaha: 5e overall (9-4)
“Het was een zware dag. Gisteren crashte ik en daardoor had ik een pijnlijke pols. Ik had onderging een scan waaruit bleek dat ik niks had gebroken.  Vanochtend voelde ik nog pijn en we hebben pas laat beslist om vandaag te rijden. In de eerste manche crashte Musquin vlak voor me. Ik wou hem ontwijken, maar crashte daar zelf bij. Daarna reed ik vanaf de quasi laatste plaats terug naar de negende. Onderweg nam ik behoorlijk wat risico’s die ik misschien beter niet had genomen. In de tweede manche had ik een goede start en werkte ik me gaandeweg naar voor. Ik voelde me een stuk beter op de motor. Vandaag kon ik niet met de top-3 mee, maar mijn fitness zit wel goed. Ik moet wel nog aan mijn starts werken want je kan geen GP winnen als je als 8E start. Ik wou eigenlijk mijn thuis-GP winnen maar gezien de omstandigheden ben ik tevreden. Bovendien win ik  als beste Amerikaan voor het tweede opeenvolgende seizoen de Moates Cup.

Harri Kullas, Monster Energy Yamaha: 6e overall (4-11)

Kullas lijkt met de GP sterker te worden.

“Ik was derde bij het begin van de tweede manche. Ik probeerde de lijnen van de koplopers af te kijken en hun snelheid te evenaren. Alles liep naar wens, al kon ik Anstie niet afhouden. Maar Searle bleef achter mij. Ik was uiteindelijk best blij met de vierde plaats.  In de tweede manche zat ik bij de start in het pak waardoor ik de eerste sprong niet optimaal kon nemen. Ik raakte daarbij iemand. Toen ik de motorfiets terug wou oprapen werd ik aangereden door een andere rijder en we gingen beiden  tegen de grond. Daarna haalde ik het onderste uit de kan al had ik wel wat pijn aan mijn been. Ik was niet echt tevreden met de tweede manche, maar de eerste gaf me zeker een goed gevoel.”

Christophe Charlier, Monster Energy Yamaha: 7e overall (8-8)
“Ik had telkens geen al te beste start en kon daarna niet in mijn ritme geraken. Het was best frustrerend.”

Arnaud Tonus, Bike It Cosworth Yamaha: 14e overall (7-DNF)
“Op zaterdag crashte ik al op een van de grootste en snelste springbergen. In de eerste manche lag ik derde tot ik opnieuw crashte. Ik zou uiteindelijk zevende worden. In de tweede manche kwam ik tijdens de eerste bocht al in aanvaring met een andere rijder. Ik moest kort daarna opgeven toen mijn gebroken remschijf het voorwiel beschadigde.”

Gautier Paulin, Monster Energy Yamaha: 13e overall (6-DNF)

Het zit Paulin niet mee dit seizoen.

“Het was zwaar voor mij. In Valkenswaard zat het me al niet mee. Toen blesseerde ik me aan een spier tussen de ribben. Als gevolg daarvan kon ik twee weken niet trainen en ik was dan ook een beetje verontrust over hoe ik me op zondagochtend zou voelen. Gelukkig kon ik zonder medicatie rijden. Ik was goed weg in de eerste manche maar iemand duwde me in de eerste bocht naar de buitenkant. Ik kwam dan van de elfde plaats terug naar de zesde en had onderweg een leuk duelletje met Searle.  In de tweede manche liep alles goed: ik hing mee vooraan en ging makkelijk over de kuilen en sporen. Maar toen kreeg ik een  probleem met de motorfiets. Het heeft ons nog niet meegezeten dit jaar, maar we blijven werken en houden het hoofd recht.”

Foto Credits: KTM Images/R. Archer, Yamaha Racing