X

Desalle dan toch niet naar de States?

Heeft Clément Desalle plots geen Amerikaanse ambities meer? Rockstar Suzuki teambaas Sylvain Geboers denkt er alvast zo over. In een interview met Knack magazine over de huidige leider in het WK MX1 liet Geboers zich ontvallen dat een verhuis naar de VS voorlopig geen optie meer zou zijn voor Desalle.

Geboers haalt ondermeer Roger De Coster‘s switch van US Suzuki naar Red Bull KTM aan als een van de redenen waarom Desalle geen Amerikaans avontuur meer zou aangaan. Nog volgens Geboers was er binnen de Suzuki Family al een carrièreplanning uitgetekend voor Desalle.  Het was immers de bedoeling dat Desalle in Amerika zou samenwerken met De Coster.
Verder kwamen we ondermeer ook te weten waarom Desalle niet zo ontspannen op het podium van een Grand Prix staat. Het feit dat er geen prijzengeld meer wordt betaald in de GP’s zou daar volgens Geboers mee te maken hebben.
Het volledige interview van Knack-medewerker Piet Cosemans bedraagt 4 blz. en vindt je in Knack  van 15 juni die je nog tot en met dinsdag in elke Vlaamse krantenwinkel vindt.
Foto Credit: Suzuki Racing/Ray Archer