X

Bike It Cosworth Yamaha over Teutschenthal

De rijders van Bike It Cosworth Yamaha-baas Steve Dixon blikken terug op een matige GP. Toch wist Zach Osborne ondanks zijn klierkoorts de schade te beperken om net achter teammaat Arnaud Tonus te eindigen.

Vijfde in de MX2 GP: Arnaud Tonus, Bike It Cosworth Yamaha (6-5)

Het was al bij al een goed weekend. Op zaterdag reed ik een goede kwalificatierace. Op zondag had ik een goede start in de eerste manche, meteen zat ik ook in een behoorlijk ritme. Toen dook er echter een probleempje op: de handbeschermer was naar boven geschoven en belette het koppelingshendel om helemaal los te staan. Vanaf toen heb ik maar geprobeerd om er het beste van te maken. Bij het begin van de tweede manche hing ik op de tweede plaats, ongelofelijk eigenlijk. Ik zou echter een klein foutje maken. Daardoor was ik teleurgesteld en bovendien was het moeilijk om terug in de wedstrijd te raken. Na vijfentwintig minuten begon het echter opnieuw te lopen en kon ik Zach inhalen. Toch was het een zware manche. Ik ben eigenlijk al een heel kampioenschap regelmatig maar hier miste ik wel mijn kans. Het was fantastisch om voor zo’n groot en luid publiek te rijden!

Zesde in de MX2 GP: Zach Osborne, Bike It Cosworth Yamaha (5-6)

Op zondagochtend was mijn plan om in de eerste manche zolang mogelijk voluit te gaan. Het liep goed tot tien minuten voor het einde van de manche, toen werd ik wat moe. In de tweede manche reed ik wel goed, maar was ik gewoon niet snel genoeg. Ik werd bovendien misselijk, waardoor zowat  de hele motor onder het braaksel kwam te zitten. Vanaf nu bekijk ik het dag per dag en hoe ik me die dag voel. Vandaag kon ik het ritme van de top 5 aan, maar het circuit was fysisch niet echt heel zwaar. Het valt af te wachten hoe ik zal presteren op een zwaarder circuit.

Foto Credits: Yamaha Racing