X

Bike It Cosworth Yamaha over Uddevalla

Voor de jongens van het Bike It Cosworth Yamaha team werd het een GP om met gemengde gevoelens op terug te blikken. Zach Osborne stelde teleur maar Arnaud Tonus reed zondag zijn beste Zweedse GP ooit.

Arnaud Tonus, zesde in de Zweedse GP (6-8)

“Ik was best snel in de manches. In de eerste manche had ik een vreselijke start maar haalde ik alles uit de kast om terug te komen. In het begin wou ik niet veel risico’s nemen om posities goed te maken want het circuit was nog steeds nat, glad en eigenlijk was er maar een rijlijn.  Daarna vond ik het juiste ritme en daalden mijn rondetijden. Aan het eind naderde ik nog dicht op Van Horebeek en Anstie. Al bij al was dit een sterke manche. Het circuit was voor de tweede manche gesproeid en al in de beginfase moest ik al mijn tear-offs opgebruiken. Mijn snelheid zat aanvankelijk goed, maar daarna gingen de rondetijden omhoog omdat ik foutjes maakte. Ik ben teleurgesteld met hoe de GP uiteindelijk afliep. Maar als ik eraan denk hoe ik hier in het verleden reed, mag ik best tevreden zijn met die twee top-10 resultaten.”

Zach Osborne, negende in de Zweedse GP (11-10)

“Ik had het moeilijk vandaag. Ik was snel op zaterdag maar de manches waren een ander verhaal.  Ik kamp een beetje met een tekort aan energie en eigenlijk weet ik niet waarom.  En dat nu ik net hersteld was van mijn polsblessure.  In de eerste manche maakte ik een  stomme fout, raakte een strobaal en ging tegen de vlakte. Daarmee had ik een mooie kans weggegooid. In de tweede manche heb ik zo hard als ik kon gereden, maar het zou niet genoeg zijn. De kalender is er g zwaar dit jaar, maar dat wist ik vooraf ook al.”

Foto Credits: Yamaha Racing